Șoferul unui microbuz școlar ar fi fost agresat de polițiști: ”Mi-au pus și piedică”

Ultima actualizare: 22-03-2019 18:10

11 elevi din județul Vaslui au asistat sâmbăta seară la scene de necrezut. Au văzut cum șoferul microbuzului şcolar cu care călătoareau a fost bătut în timpul unui banal filtru de poliție.

Copiii se întorceau, alături de învățătoarea lor, de la Piatra Neamț, unde obținuseră premiul cel mare la un festival de muzică.

Pe drumul spre casă, microbuzul şcolar în care se aflau cei 11 elevi şi învăţătoarea lor a fost oprit de poliţişti pentru un control. Când au văzut ca ITP-ul maşinii era expirat şi licenţa de transport nu mai era valabilă, oamenii legii au devenit brusc mult mai duri cu şoferul.

"A încercat să meargă şoferul mai încolo şi i-au pus piedică, i-au dat cu pumnul în față şi l-au pus la pământ. I-au pus cătuşele de față cu copiii. Copiii s-au speriat. Nu ne venea să credem că e adevărat", povestește mama unui elev.

"Mai sunt cazuri de şoferi pe care îi prind cu nereguli la maşină şi tot le da drumul, dar aceştia fiind elevi, în toiul nopţii, trebuia să îi lase să plece acasă. Nu e corect, nu e normal. Sper să se ia măsuri", spune altă mamă.

Şoferul recunoaşte că a greşit, însă nu înţelege comportamentul poliţiştilor.

Eusebiu Micu, şofer microbuz: "Am dat să cobor din maşină şi să plec. Un poliţist mi-a dat un pumn în cap, pe la spate, mi-a pus piedică. Sunt vinovat, dar nu trebuia să mă bată."

Microbuzul şcolar aparţine primăriei, aşa că edilul comunei unde învaţă elevii a venit pentru a rezolva problema. Dar a intrat şi el în conflict cu poliţiştii.

Nixon Ibănescu, primar Ghergheşti: "Eu ştiu că fără ITP nu se poate circula, dar trebuiau să se gândească la copii, puteau să fie escortaţi. M-am dus să rezolv problema cu copiii. M-au amendat pentru ultraj."

Silvia Manta, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: "S-a dispus reţinerea plăcutelor cu numărul de înmatriculare, eliberându-se o dovadă, fără drept de circulaţie. La faţa locului a sosit şi un oficial al Primăriei Ghergheşti, care a adresat jigniri polițiștilor şi a fost sancţionat."

Copiii au ajuns acasă după 5 ore, cu ajutorul localnicilor dintr-un sat învecinat. După acest incident, şoferul spune că îşi va da demisia. Maşina rămâne în următoarele zile la reprezentanţa RAR Vaslui, aşa ca elevii din Ghergheşti vor merge la şcoală pe jos.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO