Soarta lui Sorin Oprescu, decisă de judecători. Cum explică cei 25.000 euro primiți

16-10-2019 14:41

Condamnat în primă instanţă la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru acuzaţii de corupţie, fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, îşi joacă ultima carte la Curtea de Apel.

Pentru celebrul medic şi politician nu există însă decât cartea achitării. Sorin Oprescu este pregătit să-i convingă pe magistrații Curții de Apel că este nevinovat în fața acuzațiilor ce i-au fost aduse de procurorii DNA, respectiv de luare de mită, constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și spălare de bani.

De altfel, pentru primele trei capete a și fost condamnat, la Tribunalul din București, și a fost protagonistul unui incident neobișnuit pentru justiția din România. În momentul în care judecătorul de la fond i-a calculat pedeapsa, magistratul a făcut un calcul eronat și în loc de 5 ani și 4 luni de închisoare a stabilit 4 ani și 4 luni de închisoare. Așa a fost nevoie de o corectură judiciară pentru ca pedeapsa să ajungă la valoarea corectă.

Oprescu continuă să susțină că este nevinovat. El recunoaște că a primit 25.000 de euro de la un subaltern, dar spune nu era vorba de o șpagă, ci mai degrabă de un împrumut.

Curtea de Apel va decide deci soarta lui Sorin Oprescu, care împreună cu avocatul său, mizează doar pe soluția achitării. Procesul nu va fi unul de durată, deoarece vor fi audiați câțiva martori. Există premisele ca în maximumul două luni să avem o decizie definitivă în acest caz.


VIDEO PROTVPLUS.RO