Românce forţate să se mărite cu cetățeni indieni. S-a ajuns la un război între interlopi

Dată publicare: 16-10-2019 12:28
Dată actualizare: 16-10-2019 17:11


Unul dintre suspecţii implicaţi în încăierarea din Piaţa Constituţiei, de la sfârşitul lunii septembrie, soldată cu un mort şi un rănit, a fost ridicat de procurorii DIICOT, acuzat de trafic de persoane.

Bărbatul era de mai multe luni în atenţia anchetatorilor care descoperiseră o filieră de traficanţi de carne vie care ducea tinere în străinătate ca să se prostitueze. Bărbatul a fost prins în timp ce încerca să plece din ţară.

Ionuţ Mirea, individul cunoscut deja anchetatorilor încă din perioada audierilor făcute de serviciul Omoruri în încăierarea din Piaţa Constituţiei, el fiind una dintre persoanele rănite, a intrat în supravegherea DIICOT la o săptămână după scandal, aşa că anchetatorii au descoperit că el era de fapt liderul unei întregi grupări care se ocupa cu trafic de persoane pe teritoriul Germaniei.

De altfel, în momentul încăierării se pare că bătaia ar fi izbucnit tot de la o tânără care era traficată.

Aşadar, DIICOT a făcut 11 percheziții în București, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Arad pentru a prinde toţi membrii grupării Se pare că indivizii conduşi de Mirea, începând cu 2017, duceau fete pentru a practica prostituţia în Germania, dar pe unele le şi obligau să se căsătorească cu cetățeni indieni doritori să se stabilească în țări ale Comunității Europene, cu precădere Germania.

Metoda folosită de membrii grupării e cunsocută sub numele de Loverboy - şi anume indivizii le făceau pe fete să se îndrăgostească de ei, le promiteau o viaţă mai bună, pentru ca ulterior, sub ameninţare, să le pună să se prostitueze sau să se căsătorească forţat cu indieni.

Banii erau cheltuiţi fie pe închirierea locurilor unde se practica prostituţia, fie erau investiţi în bijuterii masive din aur. La percheziţii s-au ridicat 18.000 de euro, telefoane, laptouri şi tablete folosite în ilegalităţile comise. 12 persoane au fost ridicate şi aduse la audieri pentru trafic de persoane şi minori, 6 au fost reţinute, 6 au primit control judiciar.


VIDEO PROTVPLUS.RO