Tot mai multi romani inlocuiesc patura cu ... hamacul. Imaginile surprinse in parcurile din Timisoara sau Cluj

Dată publicare: 06-04-2016 19:07
Dată actualizare: 09-04-2016 07:02


Ziua de vara de care ne-am bucurat cu totii i-a impins pe cei care au avut liber sa iasa la aer cu hamacul. Mult mai comod decat patura, hamacul indulceste orele de relaxare, asa ca a intrat rapid in preferintele celor care merg la iarba verde.

La Timisoara, in parcul din fata Casei Tineretului, cateva hamace isi asteapta in cantec de pasari ocupantii. Niste voluntari le-au montat pentru oricine vrea sa se relaxeze la soare. Sunt bineveniti inclusiv cei care vor sa ia o scurta pauza de la serviciu.

Reporter: "Cum e la birou, vad ca sunteti in costum?"
Tanar: "Da, da, pai am venit la lucru si am zis ca merita sa ne odihnim putin, mai ales pe vremea asta frumoasa. E foarte relaxant, te umple cu energie."

Mirela Lupu, organizator: "Vor sta probabil toata vara aici. Atata timp cat e frumos afara."

In parcurile din Cluj-Napoca, paturile si bancile au fost inlocuite cu hamace colorate. De cand s-a incalzit afara, studentii vin cu hamacele lor in rucsac si le leaga de copaci. Prefera sa invete sau sa citeasca astfel la aer decat in biblioteca.

Tanar: "E super misto! Acum cum e cald, vine o gramada de lume."

Tanar: "E ok vremea asta buna. Aici e liniste, ne mai retragem din aglomeratie. E mult mai ok decat pe patura."

Reporter: "Nu mai folosesti patura?"
Tanar: "E mai convenabil asa cu 300 de grame in ghiozdan."

Spre deosebire de paturile care erau greu de carat, hamacele sunt mai practice, usor de montat si mult mai comode. In acest mod, tinerii citesc si se relaxeaza in zilele cu soare. Pretul unui hamac incepe de la 50 de lei si poate sa depaseasca 100 de lei.

In ultime vreme, hamacele au devenit vedete la festivalurile de muzica si au chiar propriul eveniment: "Marea Hamaceala" are loc in fiecare an in parcuri din diverse orase unde sunt instalate zeci de astfel de "leagane pentru adulti", iar tinerii sunt invitati sa se relaxeze.

Cine are suficient spatiu si-a montat un hamac si acasa, pe terasa ori pe balcon.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO