Simulare a unui accident aerian grav, pe Aeroportul din Cluj
Exercițiu de amploare, joi, pe Aeroportul „Avram Iancu" din Cluj, care a testat reacția autorităților în cazul unui grav accident aerian.
Scenariul: o aeronavă s-a rupt în două la aterizare, iar zeci de pasageri au avut nevoie de ajutor. La simulare au participat aproape 600 de oameni.
Odată ce a fost declanşat semnalul de alarmă, aeroportul din Cluj a fost împânzit de pompieri, jandarmi, ambulanţe, poliţişti, dar şi de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în cazul situaţiilor de urgenţă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
David Ciceo, directorul aeroportului Internaţional Cluj: „Ipoteza este ca un Avion AirBus 320, cu 70 de pasageri la bord are o defecţiune la trenul de aterizare, este un accident aviatic. Din cei 70 de pasageri, ipoteza este că sunt 19 morţi, restul răniţi în diverse stadii. La acest exercitu participă peste 30 de instituţii, societăţi, participă aproximativ 600 de persoane."
Pentru că scenariul accidentului prevedea şi posibilitatea unui incendiu la bordul avionului, la faţa locului au ajuns mai multe autospeciale.
Colonel Ion Moldovan, şef ISU Cluj: „Ca atare ne-am mobilizat. În prima fază, s-au mobilizat pompierii de la aeroport cu două autospeciale şi o ambulanţă. Ulterior, au ajuns la faţa locului forţele de la Inspectoratul pentru Situaţiile de Urgenţă cu cinci ambulanţe, un microbuz şi trei mașini de intervenţie mari. Asta înseamnă două maşini cu apă şi spumă şi o autoplatformă pentru intervenţii la înălţime. În plus, faţă de aceste forţe, ISU a adus şi o autospecială pentru intervenţii la calamităţi, care are în dotare şi un spital."
Ca exerciţiul să fie complet, în zonă a fost montat şi un spital mobil. Victimele au fost aduse pentru a primi ingrjiri medicale de urgență. Unii dintre pasageri, cu rănile cele mai grave, au fost transportaţi la alte unităţi medicale cu un elicopter.
David Ciceo, directorul aeroportului Internaţional Cluj: „Acest exerciţiu este obligatoriu conform reglementarilor internaţionale, să îl facem la doi ani, cu desfăşurarea tuturor forţelor. Aeroportul internaţional Cluj este pregătit pentru orice fel de situaţii şi respectă întru totul standardele europene."
Un alt excercițiu de această amploare va fi organizat peste doi ani.
Sursa: Pro TV
Etichete: interventie, exercitiu, accidente aviatice,
Dată publicare:
02-11-2017 17:06