Simptomele neobișnuite de Covid-19 descoperite la tot mai mulți pacienți români

Ultima actualizare: 24-08-2020 12:07
coronavirus
Getty

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a declarat că au fost descoperite noi simptome la pacienții români cu Covid-19.

Pe lângă probleme respiratorii, tuse și febră, infecția cu coronavirus poate profoca dureri abdominale și scaune frecvente, a explicat medicul, la Digi24.

„Aș sublinia debutul atipic, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a declarat Carmen Dorobăț.

Pentru că tot mai mulți pacienți au simptome de Covid-19 mai puțin întâlnite până acum, este important ca toți pacienții să fie testați pentru infecția cu coronavirus, a mai adăugat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

„De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta - suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume - ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei”, a mai explicat ea. 

Până în acest moment, pe teritoriul României au fost confirmate 78.505 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 3.272 de decese.

În acest moment, 10.929 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.677 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 29.526 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 37 persoane.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO