Si-au riscat vietile ca sa stinga focul de la fosta platforma ARO. Povestile muncitorilor eroi
Mai multe anchete au fost demarate la Campulung, dupa incendiul devastator produs la un depozit de deseuri, posibil toxice.
Politistii, comisarii de la Garda de Mediu, inspectorii de munca si cei de la Sanatate Publica s-au intors la fosta platforma ARO ca sa afle cum au izbucnit flacarile.
Insa, dincolo de verificarile lor, merita spuse si povestile pompierilor care si-au riscat viata ca sa stinga focul aparut ca din iad.
Cativa dintre ei au fost raniti, dar spun cu modestie ca doar si-au facut datoria si nu se considera eroi.
Prin flacarile si fumul toxic, trei pompieri din Campulung nu s-au mai gandit la ei si la familii, ci doar la misiunea lor. Au 26, 29 si 34 de ani si au fost prinsi de suflul unei explozii care aproape le-a topit mastile de protectie si manusile. Toti au arsuri pe corp, iar unul dintre ei nu-si poate folosi deloc mainile.
Plutonierul Stefan Juganaru are 26 de ani si este tatal unei fetite de numai 2 luni. Gandul ca a fost cat pe ce sa nu o mai vada ii da fiori.
"A explodat un recipient si au venit flacarile peste noi, ne-am gandit, cand am iesit, sa vedem daca mai avem maini, picioare", spune Stefan Juganaru, I.S.U. Campulung.
Cei trei eroi vor fi avansati in grad. Intre timp, la locul tragediei, ancheta e in toi.
Au trecut 24 de ore de la producerea dezastrului de aici, de la Campulung. La fata locului au sosit politistii criminalisti care strang probe. De asemenea sunt prezenti si pompierii, care se asigura ca nu mai este pericol in zona.
Din primele verificari, vina pentru producerea incendiului o poarta unul dintre muncitori, care lucra cu o perie electrica.
Localnicii sunt convinsi ca aerul este in continuare poluat cu fumul toxic. Miercuri seara, in urma incidentului, sefa de la Protectia Mediului Arges a fost demisa de ministrul Mediului, pentru ca nu a suspendat la timp autorizatia de functionare a firmei care detine depozitul.