Sfaturile designerilor si chefilor pentru masa de Sarbatori. Care sunt tendintele in materie de meniuri de Craciun
Masa de Craciun nu inseamna doar ce punem in farfurie, asa ca designerii vin cu sfaturi pentru a alege cu grija tacamurile potrivite, vesela si ornamentele.
Decorul, spun designerii, trebuie sa se potriveasca si cu felurile de mancare, dar si cu personalitatea gadzei.
Carmen va avea alaturi, la masa de Craciun, intreaga familie. Si isi doreste ca atmosfera sa fie speciala. A cerut ajutorul unui designer, ca sa decoreze casa pentru sarbatori, dar nu a renuntat la detaliile care amintesc de traditii.
Diana Calfa designer: "Ca elemente predominante, am ales accentele naturale - lemn, piatra, elementele clasice ale Craciunului, turta dulce. Suntem in mediul clasic traditional cu blana de oaie si un taburet din lemn masiv toate se imbina perfect cu Craciunul de poveste."
Andreea, in schimb, vrea sa respecte ultimele tendinte in domeniu. Asa ca designerul a ales pentru ea un decor potrivit persoanelor care nu se tem de contrastele puternice.
Diana Calfa: "Clienta mea este o persoana glam e o persoana care se simte bine in pantofi cu toc si in rochie de seara si asa va arata si masa si preparatele care se vor servi si invitatii. Este o masa de Hollywood sau de Luvru in care nu o sa mancam placinta cu braza, ci poate un foie gras."
Sfatul specialistilor este ca, in fiecare an, sa indraznim sa incercam combinatii noi, care sa aduca... personalitate mesei de Craciun. Indiferent de decorul pe care il alegem pentru masa de Craciun, exista cateva reguli pe care daca le vom respecta nu vom da gres. Este important sa accentuam centrul mesei, sa alegem cu grija vesela si sa folosim lumanari aprinse pentru a crea o atmosfera calda.
Nici meniul nu trebuie ales insa la intamplare - si acesta trebuie sa se "asorteze" cu decorul. Daca pentru cei care merg pe varianta traditionala, reteta este bine cunoscuta, pentru cei care vor sa fie in trend, bucatarii vin cu sfaturi.
Roxana Farcas, bucatar: "Recomand un foie gras pregatit la cuptor cu sos calvados cu un cozonac la cuptor cu unt."
Dincolo de toate insa, cea mai importanta este prezenta celor dragi.
Sursa: Pro TV
Etichete: masa, decor, craciun, lumanari, retete, decoratiuni, design,
Dată publicare:
19-12-2015 08:25