Sfârșit tragic pentru o infirmieră din Rădăuți. A căzut de pe o platformă într-un şantier

Ultima actualizare: 10-03-2020 19:10

Sfârșit tragic pentru o infirmieră din Rădăuți, angajată la spital, care a căzut de pe o platformă într-o zonă de șantier din curtea unității sanitare, a suferit o rană gravă la cap și, în ciuda intervenției rapide a colegilor, a murit.

Cazul a fost preluat de polițiști și inspectorii ITM Suceava.

Luni seară, în curtea interioară a spitalului din Rădăuți, infirmiera de 58 de ani a căzut de pe platforma de deșeuri.

Paznicii au anunțat imediat pe cei de la Urgențe, dar aceștia au fost nevoiți să declare decesul, după aproximativ 40 de minute.

Traian Andronachi, manager al Spitalului Municipal Rădăuți: „Din imaginile surprinse de camerele de filmat ale spitalului reiese că persoana a părăsit Compartimentul de Primiri Urgențe și s-a deplasat într-un loc unde nu avea ce să caute, respectiv în curtea interioară, unde avem șantier în lucru.”

Valentina Haiura, medic cu atribuții de Protecția Muncii: „Nu avea voie să părăsească locul de muncă. A fost instruită și atenționată pe unde să pășească.”

Reporter: „Zona este luminată?”

Medic: „Da.”

Reporter: „Era luminată și la momentul accidentului?”

Medic: „Nu știu asta.”

Incidentul este cercetat de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă și de polițiști.

Ionuț Epurianu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava: „Femeia de 58 de ani care lucra ca infirmieră la unitatea medicală, s-a deplasat către o rampă de deșeuri, unde a alunecat și a căzut de la o înălțime de aproximativ 2,5 metri, pe o suprafață betonată.”

Romeo Butnaru, director ITM Suceava: „Într-o zonă slab iluminată, s-a împiedicat de o bordură și a căzut la intrarea într-un beci. Se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului, dar și cine este responsabil de producerea acestuia.”

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO