Senatoarea Doina Tudor, cercetata in libertate sub control judiciar. Judecatorii au respins cererea de arestare preventiva
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca senatoarea Doina Tudor sa fie cercetata de DNA in libertate sub control judiciar, in dosarul in care este de acuzata de complicitate la luare de mita.
Judecatorii de la instanta suprema au respins cererea DNA de arestare preventiva a senatoarei Doina Tudor, insa decizia nu este definitiva. Doina Tudor a preferat sa astepte decizia judecatorilor in sala de judecata, ea parasind apoi sediul ICCJ.
La putin timp dupa ce a fost pusa in libertate, Doina Tudor a declarat ca nu exista la dosar probe impotriva ei, ci doar supozitii, respectiv declaratia unui denuntator, care l-a randul lui a fost denuntat de Ilie Carabulea.
"Sunt nevinovata si vom merge mai departe. Pana la urma sunt multumita (de solutia data de instanta suprema - n.r.), dar stiti cum este, pana la urma, procuratura va face contestatie si nu vreau sa ma vad in ipostaza ca nu pot sa reactionez in niciun fel", a spus Doina Tudor.
Ea a recunoscut ca au fost "groaznice" conditiile din arestul Politiei Capitalei, unde si-a petrecut noaptea de joi spre vineri.
Doina Tudor a fost retinuta, joi, in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este anchetat in stare de arest la domiciliu pentru luare de mita. Tot in arest la domiciliu se afla si Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.
DNA sustine ca, in perioada martie - mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de acesta), pentru ca el, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.
"In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", au retinut procurorii.
Potrivit DNA, in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denuntator in cauza, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificarilor sa fie unul favorabil omului de afaceri.
"De precizat este faptul ca initial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro", au mai constatat anchetatorii.