Doina Tudor si Nicolae Paun au fost retinuti de DNA. Procurorii anticoruptie cer arestarea preventiva pentru 30 de zile

×

Inevitabilul s-a produs. Senatoarea liberala Doina Tudor si deputatul Nicolae Paun, de la Partida romilor, au fost retinuti, joi dupa-amiaza, de procurorii anticoruptie.

Ambii sunt acuzati de complicitate la luare de mita, respectiv deturnare de fonduri europene si spalare de bani. Drept urmare, parlamentarii si-au pregatit bagajele pentru arestul politiei, unde anchetatorii ii vor pentru cel putin 30 de zile.

Doina Tudor a fost scoasa din sediul DNA cu catuse la maini si dusa in arestul Politiei Capitalei. La iesire, Doina Tudor a sustinut ca va pleda pentru nevinovatia sa in fata Instantei Supreme.

Senatorii au votat, miercuri, in favoarea cererii DNA privind retinerea si arestarea senatoarei Doina Tudor. Ea a declarat, miercuri, in plen, ca acuzele care i se aduc sunt nefondate, neprobate si nereale, iar calitatea sa nu este de inculpat, ci de nevinovat.

Doina Tudor este anchetata in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, este anchetat in stare de arest la domiciliu pentru luare de mita, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara. Tot in arest la domiciliu se afla si Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Citește și
Doina Tudor, comisia juridica discuta cererea DNA
Aviz de la senatorii juristi pentru arestarea Doinei Tudor. Parlamentarul PNL e acuzata de complicitate la luare de mita

DNA sutine ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de acesta), pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

"In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", au retinut procurorii.

Potrivit DNA, in perioada martie - mai 2013, in contextul efectuarii unui control la o societate de asigurari, Daniel Tudor, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denuntator in cauza, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificarilor sa fie unul favorabil omului de afaceri.

"De precizat este faptul ca initial, inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin acelasi intermediar, suma de 3 milioane de euro", au mai constatat anchetatorii.

Deputatul Nicolae Paun a fost retinut de DNA

Ramas fara imunitate si deputatul Nicolae Paun, supranumit si Niki Scoprion, a fost retinut.

Paun este suspect in scandalul posibilelor deturnari de fonduri europene destinate salvarii comunitatii tiganesti. Peste 6 milioane de euro ar fi prejudiciul in cazul sau: un dosar in care prietenul sau, Madalin Voicu, a scapat de orice restrictie sau obligatie judiciara dupa ce instanta suprema i-a anulat inclusiv cautiunea de o jumatate de milion de lei impusa de procurori.

In acest moment, cel mai mare regret al deputatului Nicolae Paun este ca nu a apucat sa isi convinga colegii parlamentari sa adopte legea amnistitie si gratierii. Daca proiectul sau era adoptat, poate altfel ar fi stat lucrurile astazi pentru el.

Si senatoarea Doina Tudor, si deputatul Nicolae Paun vor ajunge in urmatoarele ore la aceeasi instanta suprema pentru ca procurorii ii vor arestati preventiv.
 

Citește și...
"Lacrimi de iubire" la ridicarea imunitatii. Pentru a scapa de catuse, Doina Tudor si-a confesat dezamagirile in dragoste

Alesi sa faca legi bune si drepte, deputatii si senatorii nostri au fost ocupati miercuri sa voteze ridicarea imunitatii a 3 parlamentari, cu totii acuzati de procurori de fapte de coruptie.

Aviz de la senatorii juristi pentru arestarea Doinei Tudor. Parlamentarul PNL e acuzata de complicitate la luare de mita
Aviz de la senatorii juristi pentru arestarea Doinei Tudor. Parlamentarul PNL e acuzata de complicitate la luare de mita

Senatorii juristi sunt de acord cu retinerea si arestarea colegei lor de la PNL, Doina Tudor, acuzata de complicitate la luare de mita. Votul in comisie a fost categoric: 9 pentru si doar unul impotriva.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Modul în care s-a produs tragedia din Cheile Bicazului, unde un turist a fost lovit de un bolovan
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Modul în care s-a produs tragedia din Cheile Bicazului, unde un turist a fost lovit de un bolovan

Apar detalii despre modul în care s-a produs incidentul dramatic, petrecut în Cheile Bicazului, unde un turist a fost rănit, grav la cap de un bolovan desprins de pe versanți.

Europa întreagă arde din cauza incendiilor fără precedent. „Sunt amărât că trebuie să las totul în urmă, să plec așa”
Europa întreagă arde din cauza incendiilor fără precedent. „Sunt amărât că trebuie să las totul în urmă, să plec așa”

Europa întreagă este pe jar. Opt incendii uriașe fac ravagii în Franța.

FCSB s-a calificat în play-off-ul Conference League
FCSB s-a calificat în play-off-ul Conference League

FCSB s-a calificat, joi, în play-off-ul Conference League.