Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, demisionează din funcție. „Am constatat un atac mediatic asupra Poliției”

Ultima actualizare: 01-09-2020 19:37

Șeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, și-a anunțat demisia, marți seară, la finalul unei declarații de presă pe care a susținut-o la sediul MAI.

Acesta a acuzat un atac la adresa Poliţiei Române din partea celor care urmăresc ”mai mult la televizor” activitatea instituţiei.

Decizia acestuia vine după ce mai mulți șefi din Poliție, printre care și Liviu Vasilescu, s-au întâlnit cu reprezentanţii clanului Duduianu. 

„Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională fiind principul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliţiei Române şi Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care era nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor”, a declarat Liviu Vasilescu marţi după amiază, într-o conferinţă de presă.

El le-a transmis colegilor săi poliţişti că „indiferent ce cred unele persoane care au văzut munca de poliţie mai mult din faţa televizorului decât din teren” este „onorat” că este colegul lor. 

„Vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce-mi vor fi încredinţate” a adăugat Liviu Vasilescu. 

Liviu Vasilescu a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

După apariţia imaginilor în spaţiul public, Liviu Vasilescu a afirmat că a fost ”un demers care este absolut legal, făcut cu bună credinţă”.

Ulterior, IGPR a transmis un comunicat de presă cu ”clarificări”, care însă au nemulţumit şi mai mult opinia publică şi poliţiştii.

Poliția Română a explicat că șeful structurii a procedat corect întâlnindu-se noaptea cu interlopii din clanul Duduianu. Nu au găsit o soluție mai bună, susțin polițiștii.

Potrivit unei informări oficiale, a fost nevoie ca însuși șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, să fie chemat din concediu și "coborât în stradă" pentru că nu exista altă soluție.

Nu sunt, în prezent, polițiști care să impună suficient respect și teamă în fața infractorilor, conform oficialilor.

Decizia ar fi garantat succesul operațiunii. Respectiv grăbirea funeraliilor interlopului Pian, astfel încât mulțimea anunțată să stea departe.

Aceeași informare precizează și că chemarea familiei decedatului în sediul Poliției nu putea fi luată în calcul - s-ar fi creat un dezavantaj tactic, se spune în comunicare.

Operațiunea a fost un succes, pentru că nu au fost violențe la înmormântarea liderului Emi Pian și nici nu s-a înregistrat un focar de coronavirus, transmite structura.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO