Sefii camerelor Parlamentului, fostul presedinte Basescu si fostul vicepremier Oprea, la Instanta Suprema. Ce procese au

Ultima actualizare: 28-04-2017 07:11

Densitate mare de politicieni marti la Instanta Suprema. Fosti sau actuali lideri ai scenei politice si-au dat intalnire in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fiecare dintre ei trebuie sa dea socoteala in dosare in care sunt acuzati de coruptie. Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea sau Traian Basescu sunt doar cativa dintre cei care se vor perinda astazi prin salile de judecata. Corespondentul ProTV Ovidiu Oanta vine cu detalii legate de procesele lor.

Seful Senatului are termen in dosarul in care este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, in cazul retrocedarii Fermei Regale Baneasa si padurii Fundul Sacului. Marti incep audierile in dosar iar Tariceanu ar putea sa se intalneasca cu fosta sotie, Ioana Valmar, care a depus marturie impotriva sa la DNA.

De asemenea, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca un nou termen in dosarul "Bombonica" in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, e acuzat de instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Procurorii DNA incearca sa obtina condamnarea sa - dupa ce liderul Camerei a fost deja condamnat definitiv in dosarul "Referendumul".

Gabriel Oprea are tot marti termen in dosarul in caree acuzat de abuz in serviciu in legatura cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI pentru achizitii printre care se numara un Audi A8. Un alt fost sef de la interne, Cristian David, are termen azi, intr-un dosar in care a fost dat in judecata de DNA pentru luare de mita in 2015.

Fostul presedinte Traian Basescu are termen intr-un dosar in care a fost denuntat de vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania. Acesta sustine ca Basescu ar fi produs prin semnatura sa un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro. In cazul sau, este vorba de o procedura preliminara, in care i se vor aduce la cunostinta acuzatiile. 

Mai concret, Basescu este acuzat ca, in 2003, pe cand era primar al Capitalei, ar fi emis ilegal decizii de retrocedare a 40.000 de metri patrati in Bulevardul Tipografiei catre presupusi mostenitori ai fostei Mosii Baneasa Damaroaia. Terenurile au fost vandute de mai multe ori si au ajuns la fostul deputat democrat liberal Dumitru Puzdrea.

Si Viorel Hrebenciuc are termen in dosarul retrocedarilorilegale, fiind acuzat de constituirea unui grup infractional organizat. De asemenea, multimilionarul Puiu Popoviciu a ajuns marti la Instanta Suprema.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO