Sicriul cu trupul alpinistei Geta Dor Popescu a ajuns acasa. Miercuri, zi de doliu in orasul Rasnov

Ultima actualizare: 28-04-2017 07:11

Sunt zile grele, de doliu, la Rasnov, in localitatea unde a crescut alpinista Geta Dor Popescu.

Sicriul cu trupul neinsufletit al copilei a ajuns luni seara acasa. Si toti cei care au cunoscut-o pe adolescenta curajoasa au asteptat-o cu inima franta de durere.

Nu este mai usor nici pentru familia lui Erick Gulacsi. Trupul baiatului de 12 ani, si el alpinist, va fi incinerat la Cluj. Pentru Geta, ultimul drum va fi miercuri si se va opri la poalele muntelui, cel care a insemnat pentru ea si viata, si moarte.

Dupa un drum lung de aproximativ 300 kilometri, trupul neinsufletit al Getei Dor Popescu a ajuns luni seara, in jurul orei 20, acasa la Rasnov. Sora cea mare a alipinistei, Crina, nu s-a dezlipit de sicriu. Doborata de durere, cu greu a reusit sa spuna cateva cuvinte.

Crina Coco Popescu: "E un moment foarte, foarte urat... Dupa inmormantare promitem sa vorbim si sa raspundem la orice. Acuma chiar va rog sa ne intelegeti ca nu putem."

Colegi de clasa, prieteni de familie, oficialitati si oameni simpli din orasul Rasnov au asteptat-o pe Geta la capela catedralei Sfantul Nicolae. Au aprins o lumanare, s-au rugat si au pastrat un moment de reculegere in memoria copilului care si-a depasit cu mult limitele. Un copil care - peste o luna - ar fi implinit 14 ani...

Localnic:"Regrete, regrete in primul rand in calitate de mama. Am asteptat-o... cu durere in suflet.."

Autoritatile locale din Rasnov vor sa declare miercuri - zi de doliu in oras.

Liviu Butnariu, Primarul Orasului Rasnov: "Este o seara trista pentru localitatea noastra, am pierdut un copil si un om de baza al orasului, o seara in care chiar nu stiu ce sa spun. Primaria o sa fie alaturi de familia indurerata."

Geta Dor Popescu va fi inmormantata miercuri la Rasnov, in cimitirul de la poalele muntelui, care i-a fost loc de joaca. Intre timp, ancheta privind tragedia din Retezat continua.

Luni, medicii legisti din Deva au facut necropsiile celor doi adolescenti si au stabilit ca amandoi au pierit pe loc. Medicii spun ca Geta Dor Popescu si Erik Gulacsi au fost loviti in timp ce erau in pozitie verticala, apoi avalansa i-a izbit de o stanca.

Dan Marculescu IML: "Au decedat in urma unor traumatisme cranio-cerebrale cu fracturi craniene la baza si hemoragie meningo-cerebrala. Banuiesc ca daca ar fi avut casca, aceasta cauza nu s-ar fi produs."

Sase oameni au fost audiati luni de politistii, care au deschis un dosar IN REM pentru ucidere din culpa. Mai mult, daca se dovedeste ca tatii au ignorat intentionat avertizarile salvamontistilor, Directia pentru Protectia Copilului va analiza situatia din familia Gulacsi. In acest caz, tatal si-a dus pe munte atat baiatul, pe Eric, cat si pe sora acestuia in varsta de 16 ani.

Tot luni, tatal Getei Popescu, Ovidiu Popescu, a fost externat de la Spitalul din Hunedoara, pe proprie raspundere, dupa ce medicii i-au recomandat sa ramana o zi sub supraveghere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO