Sebastian Ghita: Mi-au pus sechestru pe bunurile imobile si pe conturi. Nu ma consider vinovat

Sebastian Ghita - AGERPRES

Deputatul Sebastian Ghita a declarat, marti, la iesirea de la DNA Ploiesti, unde a stat cateva zeci de minute, ca procurorii i-au pus sechestru pe bunurile imobile si pe conturi.

Parlamentarul a spus ca nu se considera vinovat in dosarul in care este acuzat de favorizare de grup infractional. De asemenea, Sebastian Ghita a afirmat ca procurorii l-au instiintat ca au instituit sechestru peconturi pana la concurenta sumei de aproximativ doua milioane de euro, cat este calculat prejudiciul in dosarul in care este cercetat.

Deputatul afirma ca nu se considera vinovat in acest dosar si ca nu il cunostea pe Iulian Hertanu la momentul la care firma acestuia a incheiat contract cu autoritatile din Prahova, contractul pe fonduri europene pentru extinderea retelei de canalizare din orasul Comarnic. In acest context, parlamentarul de Prahova a precizat ca l-a cunoscut pe cumnatul premierului Victor Ponta la aproximativ un an de la incheierea contractului cu Hidro Prahova.

Intrebat daca ia in calcul demisia din Parlament, el a raspuns negativ. ”Nu ma consider vinovat. Acest lucru il poate stabili doar un judecator. in momnentul in care un judecator va stabili ca am o vinovatie, voi lua in calcul o astfel de masura”, a spus Ghita, conform Mediafax.

De asemenea, intrebat daca ii este teama ca va ajunge dupa gratii, el a spus ca fapta de care este acuzat nu se pedepseste cu ”o masura atat de dura”. ”Fapta nu e una care reclama o masura atat de dura. Legea nu prevede o pedeapsa atat de mare pentru presupusa fapta a mea si de aceea nu sunt preocupat de aceasta chestiune (posibilitatea de a fi condamnat la inchisoare cu executare - n.r.)”, a spus Ghita.

Citește și
Victor Ponta, declaratii la Palatul Victoria
Victor Ponta s-a intalnit cu seful SRI, la Guvern. Reactia oficiala a SRI: Sebastian Ghita NU a participat

El a mai spus ca are incredere ca procurorii ”vor vedea exact cum au stat lucrurile in judetul Prahova”.

Intrebat daca dupa 2016 isi doreste sa mai faca politica, Ghita a afirmat ca a intrat in politica ”cu inima deschisa” si ca isi doreste sa isi continue activitatea politica si dupa incheirea actualului mandat de parlamentar.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, aflat in arest la domiciliu in dosarul in care este cercetat pentru deturnare de fonduri europene si constituire de grup infractional, a ajuns, marti dimineata, la DNA Ploiesti, unde a fost instiintat ca procurorii vor pune sechestru pe averea sa.

Iulian Hertanu a ajuns la DNA Ploiesti dupa ora 9.00 si a refuzat sa faca declaratii. La intrarea in sediul institutiei el s-a intalnit cu deputatul Sebastian Ghita.

In sediul DNA Ploiesti, erau asteptati sa vina marti si alti inculpati din acest dosar, respectiv deputatul Vlad Cosma, presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier judetena Mihail Coman si alte persoane care au legatura cu firma lui Hertanu, SC Grossmann Engineering Group.

In 18 februarie, Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Joi, Iulian Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme. Deputatul Sebastian Ghita, pus sub control judiciar in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, pentru favorizare de grup infractional, a venit si el marti dimineata, la DNA Ploiesti.

Averea lui Sebastian Ghita

Sebastian Ghita are, potrivit celei mai recente declaratii de avere, din iunie 2014, trei terenuri intravilane in Ploiesti, dobândite in 1999, 2003 si 2008. De asemenea, el are, impreuna cu sotia sa, o casa in Ploiesti, cu o suprafata de 1.211 metri patrati cumparata in 2009.

Ghita are si ceasuri de 900.000 de euro, dobândite intre anii 1997-2012, precum si bijuterii de peste trei milioane de euro, dar si obiecte de arta de 13 milioane de euro. Conform declaratiei de avere, deputatul are trei conturi in banci, unul de 5,5 milioane dolari, deschis in 2013 la Raiffeisen Bank, dar si unul de 18 milioane de euro, din 2011, la UBS Elvetia, despre care precizeaza ca este fond de investitii.

Totodata, el a acordat doua imprumuturi in nume personal de peste 90 de milioane de euro si patru milioane dolari lui Alexandru Iacobescu.

Sebastian Ghita a venit la DNA Ploiesti si in 17 aprilie, când procurorii au prelungit cu inca 60 de zile masura controlului judiciar in dosarul lui Hertanu.

In 18 februarie, Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Vineri, Iulian Hertanu a fost plasat in arest la domicliu, in urma unei decizii a instantei supreme.

In acelaşi dosar, au fost fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Masura controlului judiciar, prelungita cu inca 60 de zile pentru Sebastian Ghita:
Masura controlului judiciar, prelungita cu inca 60 de zile pentru Sebastian Ghita: "Procurorii nu mi-au explicat motivele"

Procurorii DNA Ploiesti au prelungit, vineri, cu inca 60 de zile, masura controlului judiciar pentru deputatul PSD Sebastian Ghita, in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Victor Ponta s-a intalnit cu seful SRI, la Guvern. Reactia oficiala a SRI: Sebastian Ghita NU a participat
Victor Ponta s-a intalnit cu seful SRI, la Guvern. Reactia oficiala a SRI: Sebastian Ghita NU a participat

Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava a declarat, miercuri, ca directorul SRI, Eduard Hellvig a avut o intalnire cu premierul Victor Ponta, la solicitarea celui din urma, mentionand ca la intalnire nu a participat deputatul Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita, audiat marti la Curtea Suprema. Deputatul vrea sa scape de masura controlului judiciar
Sebastian Ghita, audiat marti la Curtea Suprema. Deputatul vrea sa scape de masura controlului judiciar

Deputatul Sebastian Ghita si-a inceput ziua de marti cu un drum la Curtea Suprema. El a incercat sa-i convinga pe magistrati sa il scape de masura controlului judiciar, instutuita in dosarul fraudarii fondurilor europene.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.