Sebastian Ghiţă, achitat în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită o casă fostului primar al Ploieştiului
Sebastian Ghiţă a fost achitat în dosarul în care este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, pentru că i-a dat mită o casă fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu în schimbul finanţării echipei Asesoft.
Este ridicat şi sechestrul asigurător asupra bunurilor celor doi, iar cheltuielile judiciare făcute în această cauză, în valoare de 20.000 de lei, rămân în sarcina statului.
Decizia anunţată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Şi Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost achitat.
"În baza art. 396 alin. 1 din Codul de procedură penală cu referire la art.16 lit. c din Codul de procedură penală achită pe inculpatul BĂDESCU IULIAN, pentru infracţiunea de luare de mită prev. de art. 289 alin.1 din Codul penal rap. la art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 alin.1 din Codul penal şi pentru infracţiunea de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit, prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin.1 din Codul penal, cu aplic. art. 5 alin.1 din Codul penal. II. În baza art. 396 alin. 1 din Codul de procedură penală cu referire la art.16 lit. c din Codul de procedură penală achită pe inculpatul GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN, pentru infracţiunile de dare de mită, prev. de art. 290 alin.1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 alin.1 din Codul penal şi instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit, prev. de art. 47 din Codul penal rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 corob. cu art. 297 alin.1 din Codul penal, cu aplic. art. 5 alin.1 din Codul penal. În baza art. 396 alin. 1 din Codul de procedură penală cu referire la art.16 lit. b teza I din Codul de procedură penală achită pe acelaşi inculpat pentru infracţiunea de spălare de bani, prev. de art. 29 alin. 1 lit. b din Legea nr. 656/2002, cu aplic. art. 5 alin. 1 din Codul penal", se arată în decizia de luni a instanţei.
De asemenea, este ridicat sechestrul asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ale celor doi.
"Cheltuielile judiciare efectuate în cauză în faza de urmărire penală şi cea de judecată în fond, în cuantum de 20.000 lei, rămân în sarcina statului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei", se mai arată în decizie.
Procurorii ceruseră pedeapsă cu închisoarea orientată spre nivelul maxim pentru fostul deputat, o cerere similară fiind formulată şi pentru Bădescu.
"Vă solicităm să dispuneţi condamnarea acestora la pedeapsa închisorii orientată spre maximul prevăzut de lege", a spus procurorul, la termenul precedent.
El a afirmat că Bădescu mai are o condamnare pentru fapte similare şi că pentru Ghiţă situaţia este notorie în ceea ce priveşte comportamentul lui.
"El s-a sustras cercetărilor şi răspunderii penale", a mai spus procurorul, cerând condamnarea la închisoare şi interzicerea unor drepturi în cazul lui Sebastian Ghiţă.