-20 de grade, temperatura de vacanta pentru tigrii siberieni de la Zoo. Cum s-au adaptat cangurii


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 11:57
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2012 07:03
Categorie: Stiri actuale

Daca gerul este cel mai mare dusman al oamenilor in aceste zile, gradele in minus sunt cel mai bun prieten al tigrilor siberieni.

Felinele de la Gradina Zoologica din Targu Mures se simt in largul lor la -20 de grade, iar in aceste zile tigrii au devenit mai jucausi.

Spre mirarea ingrijitorilor, fericirea lor este impartasita de canguri si struti, care stau afara si se bucura de zapada.

Kopacz Andras, director Gradina Zoologica Targu Mures: "Cangurii provin din continentul australian... Se stie ca acolo intodeauna este caldura , dar prin mai multe generatii au fost adaptati conditiilor europene. Asa rezista la frig si pana la -20 de grade."

In ultimele zile, la Targu Mures termometrele au coborat sub -23 de grade. Daca majoritatea animalelor de la Gradina Zoologica stau la adapost in aceste zile friguroase, tigrii siberieni umbla in voie prin zapda

Ca sa reziste frigului, strutii si cangurii primesc doar hrana uscata, iar in adapostul lor culcusul este schimbat zilnic, pentru ca fanul sa fie mereu uscat.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO