Cosmar pe Dunare pentru 50 de oameni. Bacul in care erau a trebuit sa fie recuperat dintre gheturi


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 14:41
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2012 06:13
Categorie: Stiri actuale

Cursa pe Dunare cu emotii pentru circa 50 de pasageri, miercuri seara. Un bac care traversa fluviul intre Braila si Insula Mare a fost prins intre sloiurile imense care pluteau pe Dunare.

Bacul a fost purtat in aval, dupa ce unul dintre impingatoarele sale s-a defectat. Un alt impingator a fost trimis pentru recuperarea bacului dintre gheturi, iar dupa circa doua ore, calatorii au fost adusi in siguranta pe mal.

Traversarea Dunarii dinspre Braila catre Insula Mare s-a facut miercuri cu mare dificultate, din cauza sloiurilor care acopereau circa 90% din canalul navigabil.

Marinarii au folosit doua impingatoare, pentru ca bacul sa razbata prin gheata care avea pana la 50 de centimetri grosime, insa la ultima cursa, unul dintre acestea s-a defectat.

Unicul impingator ramas in functiune nu a facut fata curentului si, in loc sa merga in amonte, vasul a fost luat de curent si purtat circa 2 kilometri in aval.

Cei circa 50 de pasageri aflati la bord si-au dat seama ca plutesc in deriva cand au vazut ca bacul a schimbat directia si s-au temut ca va fi o calatorie mult mai lunga decat s-au asteptat.

Marinarii au cerut ajutor si dupa cateva zeci de minute, un alt impingator a fost trimis in urma bacului ramas captiv intre sloiuri, pentru a-l recupera.

Dupa circa doua ore si multe emotii, calatorii au reusit sa puna piciorul pe mal, in Insula Mare, cu gandul la vremurile bune, in care o astfel de cursa nu dura mai mult de 15 minute.

Tags: dunare, gheata, braila,

VIDEO PROTVPLUS.RO