Se scumpește apa îmbuteliată. Cât va costa o sticlă de doi litri
Valul de scumpiri conținuă cu un anunț venit din partea unor producători de apă de izvor. Aceșția spun că apa îmbuteliată va costa cu peste 20% mai mult în următoarea perioadă. De vină ar fi și recentele majorări de preț la energia electrică.
O parte dintre producătorii de apă de izvor anunță scumpiri de peste 20%.
Mai ieftină decât cea minerală, un pet de apă de izvor la 2 litri costă acum în medie între 1,6 și 1,8 lei. Prețul va crește cu 30-40 de bani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Producătorii au reclamat acest aspect, că energia s-a scumpit cu 90% în ultima perioadă, materialele de ambalat s-au scumpit foarte mult în ultimele 6 luni de zile, lipsa forței de muncă, creșterea salarială, toate astea duc la o creștere a prețului apei îmbuteliate.
Scumpiri care se vor vedea la raft în următoarea perioada după ce se vor termina stocurile din depozite, din magazine, probabil că începând cu jumătatea lunii octombrie.
În magazine se găsesc acum trei tipuri de apă îmbuteliată: minerală, care provine din ape subterane, cu o puritate naturală, apă de izvor, care conține mai puține săruri și minerale, și apă de masă, care poate fi din orice sistem de aprovizionare cu apă, inclusiv de la robinet. Cum apa este extrem de importantă pentru sănătatea noastră, nutriționiștii recomandă de regulă 2 litri de apă pe zi. Poate fi și de la chiuvetă.
În București, de pildă, furnizorul de apă susține că apa de la robinet este bună de băut, se fac studii zilnic, dar sunt garantate până la intrarea apei în bloc sau în casă. E adevărat că pot apărea impurități în pahar, dacă instalațiile din clădire sunt vechi. Așa că puteți să vă luați măsuri de siguranță suplimentare, cum ar fi o cană de filtrare a apei sau chiar filtre care se montează direct la chiuvetă. Sunt soluții prietenoase cu mediul și care va pot ajută să economisiți bani.
„Sursele pe care le avem trebuie să fie de bună calitate, însemnând că nu sunt impure, nu prezintă germeni patogeni, particule de diverse feluri care ar putea să pună în pericol sănătatea. În principiu, oamenii de-a lungul vremii s-au hidratat din izvoare de mare adâncime. Și apa îmbuteliată este o alternativă, dar e o alternativă scumpă, pentru că în cele mai multe cazuri cumpărăm nu doar apă, ci și recipientul, care este în plastic, care poluează”, a explicat nutriționistul Șerban Damian.
Producătorii de apă minerală îmbuteliată nu au anunțat scumpiri.