Școală din România, amendată, în premieră, pentru discriminarea unui elev cu dizabilităţi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cazul este înregistrat la Piteşti, unde dascălii nu ar fi adaptat lecţiile la nevoile speciale ale unui băiat de clasa a şaptea.

Inspectoratul Şcolar Argeş a fost sancţionat pentru declaraţii discriminatorii şi pasivitate în faţa situaţiei.

În octombrie 2016, elevii unei clase de la şcoală Ion Luca Caragiale din Piteşti, susţinuţi de părinţii lor, au refuzat să intre la cursuri mai multe zile la rând, pentru a obţine mutarea unui coleg care i-ar fi agresat şi deranjat în timpul orelor.

Băiatul, care era un copil adoptat şi se luptase în trecut cu o formă de cancer, prezenta o deficienţa de tip somatic, însă avea recomandare de integrare în învăţământul de masă. Trebuia însoţit la şcoala de părinţi, însă aceştia nu puteau respecta mereu programul.

Centrul european pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi a reclamat cazul la Consiliul Naţional pentru compaterea discriminarii, iar acesta a amendat şcoală cu 2000 de lei pentru că nu a adaptat curicula la situaţia specială a băiatului şi cu 1000 de lei pentru că i-ar fi scăzut nota la purtare.

Inspectoratul Şcolar Argeş a fost sancţionat cu amendă de 2000 de lei pentru declaraţii discriminatorii. Băiatul este acum elev în aceeaşi clasă şi va termina în curând ciclul gimnazial.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO