Reguli stricte pentru magazine, pieţe şi parcuri. Toate mall-urile din România, închise

Ultima actualizare: 23-03-2020 20:10

S-au închis toate cele aproape 150 de mall-uri din România. Funcționează cu program mai scurt supermarket-urile, farmaciile și magazinele care vând hrană pentru animale, găzduite de acestea.

Rețelele comerciale înăspresc regulile de igienă, monitorizează atent numărul clienților, iar în câteva s-a decis chiar măsurarea temperaturii cumpărătorilor în punctele de acces. Și nu în ultimul rând, în mai multe orașe, inclusiv în București, este restricționat accesul în parcuri și în locuri de joacă.

Mesajele de avertizare și recomandările privind autoizolarea sunt dublate deja de restricții în locurile publice.

Treizeci și șapte de hectare au împreună Parcul Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor din sudul Capitalei. Este cel mai vast spațiu de petrecere a timpului liber și este acum închis și păzit de polițiștii locali. Asta pentru că nu există încă amenzi pentru cei care ar depăși benzile cu acces interzis.

Au fost închise de Primărie și toate parcurile și locurile de joacă din Sectorul 2.

Mall-urile și-au suspendat temporar activitatea. Această măsură se referă la toate magazinele și la zonele în care se află restaurantele. Farmaciile, supermarketurile, pet shop-urile și birourile pentru pașapoarte, acolo unde ele există, rămân deschise, iar în unele centre comerciale oamenii pot intra în magazine doar dacă nu sunt febrili.

În cele mai multe magazine este limitat numărul de clienți aflați simultan la cumpărături. Unii au mărit distanța considerată sigură, la doi metri între clienți, la case. Au fost montate panouri de protecție transparente oriunde există risc de apropiere, între angajați și vizitatori, sub limita specificată de autorități.

În alte magazine au fost anulate promoțiile, pentru a nu atrage special anumiți cumpărători și a fost stabilită o listă de articole cu rulaj mare, care trebuie să ajungă la raft cu prioritate.

E promovată prin afișe în magazine, adoptarea unui comportament responsabil: „Nu cumpărați mai mult decât consumați. Excesele pot provoca dezechilibre.”

Practic, toate rețelele comerciale au operat schimbări în program. Unele magazine au trecut la un program de la 8 la 21, în ideea ca toți angajații să ajungă acasă până la 10 seara.

Programul Pieței Obor s-a redus de la 12 ore pe zi, la opt. Toate spațiile de vânzare exterioare au fost dezafectate, iar înăuntru, clienții intră în grupuri de cel mult 50, pe o suprafață de peste o mie de metri pătrați. La patru după amiaza, Piața se închide pentru cumpărători și începe dezinfecția, după ce mărfurile sunt protejate cu folie de plastic.

Sunt puncte de dezinfecție accesibile și vizitatorilor și negustorilor. Peste o treime din cele 500 de tarabe au fost luni goale.

Program Cora România
 

Cora România anunță modificarea programului de funcționare.

Toate magazinele rețelei rămân deschise

Cora România a luat decizia de a modifica programul hypermarketurilor sale, în concordanță cu noile măsuri anunțate de către autorități și intrate în vigoare de luni, care limitează circulația persoanelor pe timp de noapte.

Astfel, toate magazinele cora vor fi deschise între orele 07:30 – 20:30.

Precizăm că accesul între orele 07:30 – 08:00 este dedicat persoanelor vârstnice, de peste 65 de ani, precum și cadrelor medicale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO