România, în stare de urgență. Restricțiile de circulație pe timp de noapte


Ultimul update: Luni 23 Martie 2020 23:40
Data publicarii: Luni 23 Martie 2020 19:51
Categorie: Stiri actuale

Deplasările care nu sunt urgente trebuie amânate. Este deocamdată doar o recomandare, însă autoritățile ne sfătuiesc să o considerăm obligație.

Din păcate, mulți nu o iau în serios și se expun inutil. Se pun astfel în pericol - și pe ei, și pe cei din jur.

Orice ieșire fără un motiv serios - și serios să însemne chiar serios - ajută la răspândirea virusului, și ne aduce, cu un pas mai aproape, de Italia.

Deocamdată, în România, libera circulație va fi drastic restricționată din această seară.

"Stați în case. Ieșiți din locuința numai pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe. Suntem aici pentru sănătatea dumneavoastră."

Aceste anunțuri au răsunat încă de duminică seara în orașele României. Este un apel ferm pentru binele tuturor. Apel care a fost reluat și luni. Dar chiar și-așa, mulți ignoră recomandările și și-au găsit în continuare câte un drum de făcut...

Dacă oamenii vor continua să nu respecte recomandările autorităților de a evita deplasările neesențiale, mai mult ca sigur că acestea se vor transforma în restricții. Oricum, toate deplasările  de noapte sunt interzise începând de luni, de la ora 22:00, mai puțin cele în interes profesional.

Dar dacă mergeți la serviciu, veți avea neapărat nevoie de o adeverință de la angajator și de legitimația de serviciu, bineînțeles. Iar mulți dintre cei nevoiți să meargă în continuare la serviciu s-au pregătit deja.

Și, dacă pentru deplasările în interes profesional, e nevoie de această adeverință de la angajator, pentru alte deplasări pe timpul nopții, considerate urgențe, cum ar fi cumpărături de strictă necesitate, control medical urgent, asistența pentru vârstnici sau alte persoane vulnerabile ori pentru necesitățile animalelor de companie, veți avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere. Nerespectarea interdicțiilor ce vor intra în vigoare de luni noapte va fi sancționată cu amendă de până la 5.000 de lei.

Măsura autoizolarii la domiciliu trebuie și aceasta respectată, pentru ca România să nu ajungă în situația Italiei. Apelul unui primar din peninsulă către concetățenii săi arată în ce situație disperată au ajuns autoritățile de acolo....

Primar italian: "Ați pus cu toții pe Facebook totul va fi bine, ați postat desene etc. dar cum va fi totul bine când voi ieșiți în fiecare zi la cumparaturi, când cumpărăturile ar trebui să le faceți o dată la 10 zile... Cum va fi bine când ieșiți zilnic să va luați țigări și mergeți în fiecare zi la benzinărie să puneți combustibil... Pentru ce va trebuie benzina aia dacă voi trebuie să stați în casă? Asta trebuie să faceți să stați în casă? Ați înțeles? Sper că acum m-am făcut înțeles.”

 

VIDEO PROTVPLUS.RO