Scene violente în terapia intensivă a spitalului din Baia Mare. Familia unei bolnave a sărit la bătaie

Ultima actualizare: 16-11-2020 20:27

Săptămâna începe cu veşti alarmante. Aproape jumătate dintre testele pentru coronavirus, făcute în ultimele 24 de ore, sunt pozitive.

Mai mult decât atât, dintre cei aproape 5.000 de români depistaţi, 999, sunt din Bucureşti. Este o rată de infectare uriaşă, iar cadrele medicale au de luptat, la propriu, şi cu furia celor care află că sunt bolnavi. La Spitalul Judeţean din Baia Mare, au fost atacaţi de rudele unei paciente. Soţul şi fiul acesteia au refuzat internarea femeii, care s-a stins acasă, câteva ore mai târziu.

„Neruşinaţilor ce sunteţi! Vă rog frumos. Ieşiţi afară. Hai la mine. Cine eşti tu, şmecherule? Du-te afară. Băi, dar nu este poliţie? Adu-o pe nevastă-mea aici, în momentul ăsta, că de nu fac criză!".

Acestea au fost schimburile tensionate de replici dintre familia femeii și personalul medical.

Femeia de 63 de ani, dintr-un sat din Maramureş, a fost adusă cu ambulanţa la spitalul din Baia Mare, după ce familia a sunat la 112. Respira greu şi se simţea foarte rău aşa că medicii de la urgenţe i-au făcut testul pentru COVID. Cum a ieşit pozitiv, au decis să o interneze. Moment în care a început scandalul, chiar în unitatea de primiri urgenţe. Nemulţumite că nu o pot lua acasă pe femeie, rudele au sărit la bătaie.


Dr. Vasile Pop, managerul Spitalului Judeţean Baia Mare: „A fost adusă la UPU o pacientă cu o stare generală gravă, cu un sindrom respirator acut, cu obezitate morbidă şi hipertensiune arterială. Familia a fost nemulţumită şi a început un scandal cu personalul din Serviciul de Primiri Urgențe. Unul dintre asistenţii medicali a fost lovit de către unul dintre aparţinători."


Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: „Poliţiştii au reuşit să aplaneze conflictul şi au identificat patru persoane recalcitrante care au fost sancţionate contravenţional, valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 4.000 de lei."

În cele din urmă, femeia a plecat acasă pe propria răspundere, chiar dacă era infectată. După câteva ore, s-a stins.

A murit de COVID ucenicul lui Arsenie Boca

Pe de altă parte, în Mureş, stareţul Ghelasie Ţepeş de la Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighişoara, cunoscut drept ucenicul lui Arsenie Boca, a fost răpus de COVID. Pe 26 octombrie a ţinut ultima predică în care i-a îndemnat pe oameni să nu se teamă de boală.


„Uitaţi-vă dumneavoastră că din boala asta au făcut ca o religie. Și ce să facem noi altceva, decât ca lumea să se închine. Ei o să se lupte din toate puterile să vă închinaţi bolii şi să nu vă mai închinaţi lui Hristos. Se pun garduri la sfinte moaşte şi la credinţă. O să vedeţi şi acum la Sf. Dumitru, la Bucureşti, o să pună garduri şi nu o să lase credincioşii să se închine, vor să nu vă mai spovediţi, să nu vă mai împărtăşiţi, că acolo e boală, auzi! Greşit! Nu vedeţi că vor să vă închidă şi sărbătorile?Pe unii îi văd fricoşi" predica starețul.

După zece zile, pe 6 noiembrie, a ajuns la spital în stare gravă. A fost testat pozitiv şi transferat direct la Terapie Intensivă, spun medicii. După mai bine de o săptămână a închis ochii pentru totdeauna.

„Era foarte supărat pentru tot ce se întâmplă acuma” spune un localnic.
Localnic: A fost ucenicul lui Arsenie Boca, vă daţi seama că toată lumea avea încredere în el”.

Ovidiu Dan – protopop de Sighişoara: „S-a simţit rău, a făcut o insuficiență respiratorie generală, a fost un om care a trudit şi ostenit toată viaţa şi uzura şi-a spus cuvântul."

Preotul va fi înmormântat marți.

Bereczki Reka

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO