Scandalurile din Sanatate, boala fara leac. Mandatul lui "Pupu de la UPU", un "record" de 48 de ore
In acest scandal, rolul principal ii apartine doctorului Tudor Ciuhodaru, care se poate lauda cu cel mai scurt mandat de consilier al ministrului.
La mai putin de 48 de ore de la numire, Ladislau Ritli l-a demis pe cel poreclit de adversarii din Iasi, "Pupu de la UPU" sau "deputatul stetoscop". In cateva ore, Ciuhodaru a reusit performanta sa irite pe toata lumea, de la presedintele Traian Basescu pana la colegii de breasla.
Decizia de demitere l-a gasit pe doctorul Tudor Ciuhodaru in Unitatea de primiri urgente de la Iasi.
"Am fost solicitat intr-o situatie de criza sa rezolv o problema extrem de urgenta. Am rezolvat-o ca la spitalul de urgenta, adica repede si bine. Situatia de urgenta a trecut si este momentul ca fiecare sa mearga mai departe", a spus Tudor Ciuhodaru, medic.
Potrivit unor surse politice, citate de Mediafax, medicul iesean Ciuhodaru a fost demis din functia de consilier onorific al ministrului sanatatii pentru ca s-ar fi laudat ca el a propus premierului si presedintelui numirea lui Vasile Cepoi si Andrei Georgescu in minister. Chiar si Traian Basescu a parut iritat de desele aparitii publice ale lui Ciuhodaru in scandalul legii sanatatii si a demisiei lui Arafat.
Ciuhodaru si-a castigat notorietatea in camera de garda a spitalului din Iasi. In 2008, a facut pasul catre politica, fiind ales deputat din partea PSD-ului. In numai 3 ani, a trecut prin alte doua partide - PC si UNPR -, prilej pentru adversari sa-l caracterizeze "traseistul politic perfect".
De-a lungul carierei s-a ales si cu doua porecle, pe care le cunosc mai toti iesenii. Pentru multi, Ciuhodaru este "Pupu de la UPU", pentru ca obisnuieste sa-si incheie SMS-urile catre cunoscuti cu aceasta semnatura.
Pentru adversarii politici, medicul de la Iasi este "deputatul stetoscop", dispozitiv nelipsit din aparitiile sale.
Mandatul minuscul de consilier al lui Ciuhodaru a fost ironizat si de Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, care i-a fost indrumator la doctorat.
" Superficialitatea nu l-am invatat eu. Nu cred ca legea e prea mult influentata de faptul ca un consilier onorific, eu am auzit de consul onorific, nu de consilier, a venit si a plecat", a precizat Vasile Astrastoaie, preseditele Colegiului Medicilor.
Mai mult, chiar medicii Andrei Georgescu si Vasile Cepoi s-au simtit lezati de faptul ca au fost prezentati de Ciuhodaru drept subalterni ai sai.