Scandal la un centru de carantină din Arad. Oamenii au refuzat să intre în camere, motivând că sunt sănătoși

Ultima actualizare: 11-03-2020 11:10

Situație tensionată la un centru de carantină din județul Arad, unde zeci de oameni veniți din Italia au refuzat să între în camere.

 

Mulți dintre cei prezenți au încercat să forțeze autoritățile locale să le dea drumul pentru a pleca spre case, fără a fi testați.

 

Mai mulți jandarmi și polițiști locali au sosit la fața locului pentru a calma spiritele, iar Directorul DSP și prefectul județului au negociat preț de câteva ore cu cei revoltați pentru a-i determina să accepte situația.

Astfel, în jur de 50 de oameni, inclusiv copii, veniți cu mașinile din Italia, au fost nevoiți să între în carantină. Escortați cu mașini de poliție, aceștia au fost aduși și cazați la o pensiune din județul Arad. Acolo însă nervii au cedat.

Oamenii spun că se simt bine și că nu li s-au făcut imediat analize. Cei mai mulți nici nu aveau habar de deciziile luate de autoritățile române și s-au declarat indignați că nu au fost lăsați să plece. Au refuzat să între în camere și au protestat în fața jandarmilor.

După mai bine de două ore de negocieri, oamenii au renunțat la protest. Într-un final, au fost aduși și medici pentru prelevarea probelor.

Lucian Cozma, purtător de cuvânt al Prefecturii Arad: „În momentul de față, în centrele din Arad sunt aproximativ 80 de persoane. Situația este în dinamică. Persoane intră în țară prin punctele de frontieră. Mai avem locuri de carantinare, însă o parte dintre aceste persoane vor merge în Timiș. Au fost nemulțumiri de faptul că ei trebuie să între în stare de carantină, deoarece au motivat că se simt bine nu au probleme de sănătate”.

Cele 50 de persoane vor rămâne în carantină, unde vor așteaptă rezultatul probelor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO