Scandal la liceul cu 0% promovabilitate la BAC: un elev ar fi fost bătut de director

Dată publicare: 14-12-2017 16:19
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Scandal la un liceu din Gorj care, în vară, la examenul de Bacalaureat nu a avut nici un absolvent cu notă de trecere.

Directorul adjunct al instituției, implicat în trecut în diverse incidente, este acuzat acum de mama unui elev că i-ar fi bătut copilul și l-a dat cu capul de pereți. Profesorul spune că acuzațiile nu sunt adevărate.

Elevul este în clasa a opta iar mama lui spune că directorul adjunct l-ar fi bătut. Fiul ei a mers în pauză, împreună cu un coleg,să își cumpere ceva de la un chioșc din apropiere. Când s-a întors însă, a găsit porțile închise și a sărit gardul. Din ce povestește băiatul, directorul adjunct l-a așteptat și l-a izbit de perete.

Mama lui a depus plângeri inclusiv la Ministerul Educației, iar poliția și Inspectoratul Școlar au început anchete. Bărbatul acuzat spune că nimic nu este adevărat, însă colegii lui susțin că are un temperament dificil, și că adesea se tem de el.

Totul s-a petrecut la liceul din Turburea, la mijlocul lunii ianuarie, însă povestea a devenit publică acum, după ce mama elevului a făcut mai multe plângeri.

Mama elevului:
S-a dus la magazin să și ia mâncare, domn director a închis poartă, au văzut o pe doamna intrând la ore, copii au sărit gardul și domn director l-a așteptat și l a luat de urechi, l-a dat cu capul de pereți, apoi l-a ridicat.

Gheorghe Benegui, director adjunct liceul Turburea, profesorul acuzat: Elevul ne-a vorbit urât. A început să jignească, și pe mine, inclusiv profesori la ore și la o săptămână sau două. M-am pomenit că am reclamație că l-am luat de ureche. Nu mi se poate imputa așa ceva.

Nu doar mama elevului se plânge însă de comportamentul directorului adjunct, ci și colegi de-ai acestuia.

Doina Roșoga - profesor și lider sindical Liceul Turburea: La un moment dat se ceartă cu directorul acuzat care vine lângă ea. Știu toți, numai că dumnealui tot timpul șantajează, face presiuni, amenință, și oamenii sunt speriați. Există filmare cu rana copilului la cap. Dar nu înțeleg de ce stă lângă mine, interviul cu mine, să iasă din cadru, sunt sătulă să-l văd, de ce stă aici.

Liviu Zgabă - profesor liceul Turburea:
La noi în școală deja am schimbat democrația cu un sistem totalitar prin venirea dânsului. E ceva de neimaginat. Ne e frică și nouă, dascălilor, să mai venim la școală. E impulsiv, nu știe ce înseamnă democrația.

Mama elevului a depus plângeri la mai multe instituții ale statului.

Daniel Mocioi - inspector general adjunct ASJ Gorj:
Cred că directorul a considerat această corecție, în ghilimele, a fost necesară pentru momentul respectiv. Din cele discutate cu directorul școlii acesta regretă cele întâmplate. 

Miruna Prejbeanu - purtător de cuvânt IPJ Gorj
: Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru lovire sau alte violente, iar la finalizarea acestora va fi propusă soluție prin Parchet.

Polițiștii au ridicat imagini surprinse de camerele de supreveghere ale școlii, în speranța că vor fi ajutați în anchetă.


VIDEO PROTVPLUS.RO