Scandal la Facultatea Carol Davila. Absolventii acuza ca unii primesc diplomele mai repede pe "pile"

Dată publicare: 17-11-2013 21:04
Dată actualizare: 20-11-2013 00:10


Studentii straini formuleaza acuzatii grave la adresa conducerii facultatii de stomatologie din Bucuresti.

Ei se plang ca nu si-au primit diplomele desi au trecut mai bine de 2 luni de la examenul de licenta. Cel mai tare ii revolta ca nu se pot angaja in tarile de origine.

"Avem termen legal de un an pentru asta" raspund cei de la Universitate, insa absolventii dau de inteles ca cine a avut pile a scapat de griji.

Inregistrare cu telefonul
Absolvent: Eu nu pot sa plec....stau un an de zile pe banii cui?
Secretara: Nu stiu ce sa-ti spun.
Absolvent: Pai si de ce unii au scos-o si altii nu?
Secretara: Nu-ti raspund tie la intrebarea asta.
Absolvent: Dar cui?
Secretara: In niciun caz tie! Eu spun ca tie nu-ti raspund la aceasta intrebare. Mie legea imi da dreptul sa eliberez intr-un an de zile.

Acest absolvent al facultatii de stomatologie a incercat sa afle cand isi poate ridica diploma de licenta. S-a lovit insa de raspunsul sec al unei secretare care nu a vrut sa-i dea explicatii.

"Am pierdut contractul de munca", marturiseste un absolvent.

In aceeasi situatie este si un fost coleg. Vrea sa plece din tara sa se angajeze ca medic stomatolog, dar ii este imposibil fara diploma de licenta. "Adeverinta nu este recunoscuta" sustine acesta.

Pentru ca vor sa-si rezolve situatia, tinerii au apelat la ajutorul unui avocat, insa nici acesta nu a avut prea mult succes in fata secretarei.

Inregistrare cu telefonul
Avocat: Trebuie sa aveti o justificare obiectiva.
Secretara: Am, dar nu v-o dau dumneavoastra.
Avocat: Asta-i lipsa de transparenta.

"Intotdeauna a existat aceasta derogare in sensul ca se elibereaza in regim de urgenta intrucat adeverinta provizie nu are valoare in tara de origine.Pentru ei nu este instituita aceasta procedura cu taxa de urgenta pentru ca insusi statutul lor de straini justifica urgenta eliberarii acestei diplome", spune Elena Lazar, avocat.

Reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie ''Carol Davila'' spun ca procedura de eliberare a diplomelor este una anevoioasa si ca au dreptul sa faca acest lucru in 12 luni.

Acesta nu este primul scandal in care este implicata Facultatea de stomatologie Carol Davila. La inceputul anului decanul Alexandru Lazar a fost suspendat din functie in urma unor acuzatii de plagiat.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO