Scad temperaturile si creste instabilitatea termica. Cum va fi vremea in urmatoarele 3 zile


Ultimul update: Vineri 24 Iulie 2015 07:06
Data publicarii: Marti 21 Iulie 2015 08:10
Categorie: Vremea

Astazi canicula revine in Oltenia si pe suprafete mai mici in Banat si Muntenia. Spre seara apar cateva momente de instabilitate, mai ales la munte, iar maximele termice ajung in intervalul 27-37 de grade.

In Dobrogea si in Baragan temperaturile se opresc sub pragul caniculei, dar vom avea vreme calduroasa, cu maxime de pana la 34 de grade. Vantul va prezenta unele intensificari, indeosebi in prima parte a zilei, iar pe inserat vor fi conditii pentru doua-trei ploi rapide de vara.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei arsita se mai domoleste. La amiaza se vor inregistra cel mult 33 de grade; perioadele cu soare vor domina ziua, iar sansele de ploaie vor fi destul de mici. Vantul va agita trecator atmosfera.

In jumatatea nordica a Moldovei temperaturile mai scad putin si vom avea intre 27 si 32 de grade. Atmosfera va fi insorita toata ziua; ploile pot sa apara cu totul izolat in orele serii.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme frumoasa si temperaturi acceptabille, de 30-31 de grade. Nu sunt semne de ploaie, iar vantul abia va adia.

In vestul tarii urmeaza o zi foarte calda, cu canicula si disconfort termic in zona Banatului. Si indicele temperatura-umezeala va mai atinge pragul critic, de 80 de unitati, iar soarele va straluci aproape nestingherit.

In centrul Romaniei caldura se mai domoleste, iar la apropierea serii in zonele de munte creste instabilitatea. Vor cadea averse, cu fulgere si vant nervos. Vor fi si conditii de grindina si se mai pot strange cantitati insemante de apa.

In sud-vestul tarii canicula revine la orele amiezii, iar in sud-vestul Olteniei se vor atinge 37 de grade si stresul termic va fi accentuat. Catre seara, pe suprafete mici vor veni cateva averse, cu fulgere si intensificari ale vantului.

Va fi foarte cald si in tinuturile sudice, insa doar pe zone restranse temperaturile vor mai atinge pragul caniculei. In a doua parte a zilei se-aduna norii si cresc sansele pentru o ploaie rapida, de vara.

In Bucuresti vom avea vreme calduroasa, cu mult soare si vant ceva mai activ. La amiaza se vor inregistra 34, poate 35 de grade, si e posibil ca indicele de confort termic sa mai ajunga la pragul critic. Catre seara nu este exclus sa apara o ploaie zgomotoasa, insotita de descarcari electrice.

La munte temperaturile scad fata de ieri, iar catre seara se-aduna norii si vor veni averse, cu fulgere si vant nervos, indeosebi in Carpatii Meridionali. E posibil sa cada grindina si izolat se pot strange cantitati mai mari de apa.

La mare, vremea va fi frumoasa si suficient de calda. Pe plaja se vor inregistra intre 27 si 29 de grade; apa marii va avea cam 23 de grade, iar vantul va prezenta intensificari trecatoare.

Cum va fi vremea in zilele ce urmeaza
In Bucuresti miercuri si joi vom avea din nou canicula: se vor atinge 35 de grade; cerul va fi mai mult senin, iar vantul abia va adia.

La munte, maine si poimaine vremea va fi in general frumoasa, iar instabilitatea atmosferica va creste dupa pranz. Joi, conditii meteo nu vor mai fi la fel de bune. Pe inserat vor veni averse insotite de fulgere si de vant. Cresc sansele de grindina, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

Pe litoral, maine si poimaine vremea va fi frumoasa si calda, iar cerul mai mult senin. Apa marii se mai incalzeste si ea si va avea pana la 20 de grade. Joi, vremea va fi frumoasa si calda insa la lasarea noptii apar ploile si aici.

VIDEO PROTVPLUS.RO