Sandu Geamanu, condamnat la 25 de ani de inchisoare cu executare pentru omor

Ultimul update: Vineri 16 Noiembrie 2012 06:47
Data publicarii: Marti 13 Noiembrie 2012 14:54
Categorie: Actualitate
Sandu Geamanu

Ilie Alexandru, zis "Sandu Geamanu", a fost condamnat, marti, de Tribunalul Bucuresti la 25 de ani de inchisoare pentru omor. 

Alaturi de Ilie Alexandru au fost condamnati si cei trei complici ai acestuia la pedepse intre patru si 25 de ani de inchisoare cu executare.

Astfel, Tinel Niculae a primit 25 de ani de inchisoare, Constantin David Stan a fost condamnat la 23 de ani de inchisoare, iar Simion Adrian Florin a primit patru ani de inchisoare.

Cei patru au fost obligati de instanta sa plateasca Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti aproximativ 75.000 de lei, reprezentand costurile din perioada de internare a victimei, care a murit in spital aproape sase luni mai tarziu.

Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Sandu Geamanu si complicii acestuia sunt in prezent arestati preventiv.

Sandu Geamanu, arestat preventiv pentru o crima comisa in 2008

Ilie Alexandru, Tinel Niculae, Constantin David Stan si Simion Adrian Florin au fost trimisi in judecata in acest dosar in iulie 2011.

Sandu Geamanu a fost acuzat de omor calificat si omor deosebit de grav, talharie cu consecinte deosebit de grave si violare de domiciliu, toate aflate in concurs real, precizau procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Procurorii aratau in rechizitoriu ca, in noiembrie 2008, impreuna cu alti trei membri ai gruparii sale, Sandu Geamanu a intrat in locuinta lui Nicolae Zdoca, in varsta de 74 de ani, din Bucuresti, dupa ce a primit un pont conform caruia barbatul ar fi tinut in casa "sume importante de bani si alte bunuri de valoare".

Acestia au "elaborat un plan", "si-au procurat mijloacele necesare comiterii faptei", respectiv obiecte de vestimentatie care sa le mascheze infatisarea, dar si o masina, si au mers la casa lui Nicolae Zdoca.

"Pentru a o determina pe victima sa spuna unde se afla sumele de bani, au exercitat mai mult timp asupra acesteia acte de violenta. Apoi inculpatii au sustras suma de 250.000 de lei, un autoturism marca Audi Q7 si mai multe bunuri, valoarea totala a prejudiciului fiind de aproximativ 490.000 de lei", au precizat procurorii in rechizitoriu.

In urma loviturilor primite, Nicolae Zdoca a murit in spital aproape sase luni mai tarziu.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au caracterizat modul de operare al gruparii interlope "Gemenii" din Bucuresti drept unul "lipsit de discretie" si imprudent, membrii gruparii manifestand "un sentiment exagerat de siguranta de sine" in comiterea infractiunilor de care sunt acuzati.

Astfel, potrivit procurorilor, Sandu Geamanu si ceilalti membri ai gruparii conduse de el "comit, de regula, infractiuni contra patrimoniului, adesea cu violenta", loviturile lor vizand "fie autoturisme de lux, fie sume mari de bani sau alte bunuri de valoare usor de comercializat, precum bijuteriile".

"Bunurile sustrase, in special autoturismele de lux, sunt valorificate prin persoane cunoscute, specializate in acest sens. De cele mai multe ori inculpatii actioneaza «la pont», adica in baza unei informatii obtinute si verificate in prealabil", afirmau procurorii.

Potrivit documentului citat, membrii gruparii merg la locul comiterii faptei in grup si, de cele mai multe ori, "unul dintre participanti ramane in apropiere pentru a asigura paza, a-i avertiza pe ceilalti si pentru a asigura plecarea, scaparea in mod eficient".

"Gemenii" folosesc pentru lovituri masini "destinate comiterii acestor fapte".

"Atunci cand sustrag alte autoturisme, unii dintre inculpati parasesc locul faptei cu acestea, iar ceilalti cu autoturismul cu care au venit; uneori renunta ulterior la autoturismele folosite la comiterea faptelor, valorificandu-le", au mai aratat procurorii.

Acestia ii caracterizeaza pe interloopi ca fiind foarte violenti. "Actele de violenta exercitate de inculpati asupra partilor vatamate sunt disproportionate in raport cu scopul patrimonial urmarit. Actele de violenta incep brusc, direct, prin surprindere, fara avertizare. Se obtine astfel un control total si imediat asupra situatiei. Se desfasoara activitati menite sa blocheze orice posibilitate de scapare a persoanelor vatamate: blocarea/paza iesirilor, imobilizarea etc", scriu procurorii in documentul citat.

Acestia adauga ca faptele "Gemenilor" se caracterizeaza prin "lipsa de discretie, de prudenta, de precautie". Potrivit procurorilor, in timpul loviturilor interlopii manifesta un "sentiment exagerat de siguranta de sine" si o convingere "exagerata" ca nu au cum sa fie trasi la raspundere.
Intr-un alt dosar, in martie 2012, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti i-au trimis in judecata pe Ilie Alexandru si pe Nicolae Marian Vasile, zis "Nicos", pentru violare de domiciliu, tentativa la omor calificat si lovire sau alte violente.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, in noaptea de 22 spre 23 decembrie 2008, Ilie Alexandru, Nicolae Marian Vasile si alte persoane neidentificate au patruns fara drept intr-o locuinta, unde, folosind bate, sabii si pistoale, au agresat mai multe persoane, majoritatea femei si copii.

Una dintre persoanele batute de Sandu Geamanu si Nicos a avut nevoie pentru vindecare de sapte - opt zile de ingrijire.
Totodata, Sandu Geamanu a lovit si o fetita in varsta de doi ani si sase luni, cu o bata in zona capului, provocandu-i acesteia leziuni grave, respectiv "politraumatism, traumatism cranio-cerebral, fractura liniara parietala stanga si fractura frontala stanga cu minima deplasare".

 

Sandu Geamanu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

A torturat un om pana la moarte. Interlopul Sandu Geamanu a fost trimis in judecata pentru omor

A torturat un om pana la moarte. Interlopul Sandu Geamanu a fost trimis in judecata pentru omor

Sandu Geamanu, arestat preventiv pentru o crima comisa in 2008

Sandu Geamanu, arestat preventiv pentru o crima comisa in 2008

Cum a fost saltat de luptatori Sandu Geamanu', omul care a omorat un pensionar in 2008

Cum a fost saltat de luptatori Sandu Geamanu', omul care a omorat un pensionar in 2008

eleve cluj

Un clujean s-a predat singur poliției, fiind acuzat că ar fi acostat 2 eleve

Cioban, supărat pe un poliţist care nu lua mită: „Sunt oameni care nu poţi să trăieşti cu ei”

Piese pentru adolescenţi, la teatrele din Bucureşti. "S-au îmbrăcat în negru şi au început să facă pe ninja"

Scandal între rectori şi minister. Universitatea București, în grevă japoneză

Un bărbat din Bacău, supărat că fratele său nu-i dă calul, a dat foc satului

Fermierii se pregătesc iar de profituri mari cu cultura-minune. Au sacrificat grâul pentru ea

politist masina

UE vrea să-i protejeze pe cei care denunţă abuzuri din instituţiile în care lucrează

Moldoveanul împuşcat şi apoi plimbat între spitale ar fi fost şi jefuit de 12.000 euro

A murit Dinu C. Giurescu, istoric şi vicepreşedinte al Academiei Române

Femeie din Capitală, surprinsă de tren şi ucisă în timp ce traversa pe lângă bariere

Un bărbat a ajuns cu urechea tăiată, din cauza unui scandal pentru o bucată de pământ

Căpuşele, pericolul nevăzut din parcuri. Multe orașe nu au contracte de dezinsecție