Salvator de vieti la 17 ani. Povestea impresionanta a tanarului care a acordat primul ajutor la accidentul din Constanta

Dată publicare: 05-09-2014 18:56
Dată actualizare: 08-09-2014 07:04


O poveste impresionanta a iesit la iveala dupa accidentul infiorator, produs la Constanta. Un pieton a fost lovit mortal si alti patru grav raniti in centrul orasului, de o masina al carei sofer a suferit un infarct in timp ce era la volan.

La fata locului era din intamplare si un tanar de 17 ani, voluntar la SMURD - Targu Mures. Adolescentul a vazut ce s-a intamplat si a sarit imediat sa le acorde victimelor primul ajutor. El i-a salvat viata soferului, dar nu se considera un erou.

In primele secunde de dupa producerea accidentului, pietonii loviti de masina scapata de sub control striga disperati dupa ajutor. Sunt intinsi pe trotuar si pe strada si incearca sa se dezmeticeasca.

In iadul de la fata locului, cand toata lumea tipa disperata, iar ranitii zaceau peste tot, un tanar de 17 ani, elev in clasa a XI-a si voluntar la SMURD Targu Mures, a reusit sa isi pastreze calmul. Imaginile filmate de mai multi amatori il surprind pe Razvan Azamfirei cum le acorda primul ajutor victimelor. Esta prima lui interventie de urgenta.

"Soferul era in soc cardiorespirator. L-am scos din masina am inceput masaj cardiac a iesit din stop. Cand a venit echipajul SMURD l-am predat si l-au preluat ei si dupa alte cateva minute a iesit din stop" a povestit Razvan Azamfirei.

Prezenta de spirit a lui Razvan, dar si pregatirea medicala i-au salvat viata soferului de 48 de ani din Bucuresti care si-a pierdut cunostinta in timp ce conducea prin Constanta. Omul a suferit un infarct si nu a mai putut controla volanul. Dupa ce a fost stabilizat, a fost transferat cu un elicopter SMURD la Bucuresti.

"Nu m-am pierdut, am experienta. Ma simt coplesit, multi mi-au zis ca sunt erou dar am facut ceea ce ar fi facut oricine", a marturisit el.

Astazi, cand lumea a aflat despre faptele curajoase ale tanarului voluntar, la Spitalul Judetean din Constanta cadrele medicale i-au strans mana. Dintr-un tanar aflat in vacanta la mare, Razvan s-a transformat intr-un erou.

"Si echipajul SMURD a fost impresionat, ne-a zis ca a fost cineva la fata locului care i-a ajutat mult. Bravo! Te asteptam la Constanta sa iti oferim un loc de munca" a fost reactia unui medic de la spitalul din Constanta.

"Este de apreciat in primul rand ca fiind martor la acest incident a intervenit foarte corect si a aplicat tot ce a invata in acest an pe care l-a petrecut la noi", a martusiti doctorul Cristian Boeriu, coordonator SMURD Targu Mures.

Cu ambii parinti cadre medicale, tatal rector al Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures, si mama medic, Razvan vrea si el sa urmeze acelasi drum. Vrea sa se specializeze in medicina de urgenta, ca sa poata salva vietile oamenilor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO