ANIMATIE GRAFICA: Un militar roman a murit si alti patru au fost raniti, intr-un exercitiu multinational in Germania

Dată publicare: 05-09-2014 14:11
Dată actualizare: 08-09-2014 07:04


In timp ce liderii NATO au luat hotarari importante, care ne privesc, un militar roman de 35 de ani a murit si alti patru au fost raniti in timpul unui exercitiu multinational desfasurat in Germania.

Plutonierul Adrian Constantin Leu si 129 de militari din Batalionul 2 Infanterie "Calugareni" participau la un amplu exercitiu multinational, impreuna cu 5.800 de soldati din diverse tari europene, dar si din Statele Unite.

Erau in a doua saptamana de antrenament si pregatire intensa in conditii dificile, realizate dupa diverse scenarii. De altfel, imagini de la exercitiul "Saber Junction-14" au fost postate zilele acestea pe YouTube.

Plutonierul si alti patru colegi ai sai se aflau intr-un autovehicul de tip Humvee, care, nu se stie de ce, s-a rasturnat la intrarea pe un drum secundar accidentat, in zona in care se desfasura exercitiul tactic. Toti militarii au fost raniti, insa Adrian a fost cel mai grav si a murit la scurt timp dupa ce medicii au incercat sa-i acorde ingrijiri.

O comisie constituita la nivelul unitatii militare din Hohenfels a deschis o ancheta pentru a stabili cauzele accidentului.

Plutonierul Adrian Constantin Leu era necasatorit. Lucra in Ministerul Apararii de 13 ani si participase pana acum la 3 misiuni in Afganistan si Irak.

Militarii Batalionului 2 Infanterie "Calugareni" participa, pana pe 17 septembrie, la exercitiul multinational "Saber Junction-14", ce se desfasoara la Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania. In cadrul exercitiului, acestia se instruiesc alaturi de alti militari din Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Canada, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Serbia, Slovenia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si Suedia, in planificarea si executarea simultana a operatiilor ofensive, defensive si de mentinere a pacii.


VIDEO PROTVPLUS.RO