Cod galben de inundatii in Dolj, Olt si Teleorman, pana vineri noapte

Dată publicare: 05-09-2014 17:32
Dată actualizare: 08-09-2014 07:04


inundatii

Afluentii mici ai Oltului inferior de pe sectorul aval Slatina (judetele Dolj si Olt) si Calmatuiul (judetele Olt si Teleorman) sunt sub cod galben de inundatii, pana la ora 24.00, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele sase ore, care izolat au avut caracter torential, precum si a precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de niveluri si debite cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe unele rauri mici din bazinele hidrografice: afluentii mici ai Oltului inferior de pe sectorul aval Slatina (judetele Dolj si Olt), Calmatui - judetele Olt si Teleorman.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul hidrografic Teslui, se arata in atentionarea INHGA. Izolat si cu probabilitate mai mica, fenomenele se pot produce si pe unii afluenti mici ai raului Vedea din judetele Olt si Teleorman.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO