Salvamontistii continua actiunea de recuperare a turistilor israelieni blocati in apropierea Varfului Moldoveanu

13-03-2017 08:49

cautari

 Salvamontistii din Arges continua actiunea de recuperare a celor trei turisti israelieni ramasi blocati intr-un refugiu din apropierea Varfului Moldoveanu, din Muntii Fagaras.

Seful Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, a declarat ca interventia este foarte dificila, intrucat in multe zone exista pericol de avalansa, iar vietile salvatorilor sunt puse in pericol.

Salvatorii de la Formatiunea Salvamont Nucsoara, care duminica au incercat sa ii recupereze pe cei trei turisti israelieni blocati intr-un refugiu din apropierea Varfului Moldoveanu, au renuntat la actiune duminica seara, din cauza conditiilor de pe munte, care le puneau viata in pericol.

In noaptea de duminica spre luni, o alta echipa de salvamontisti a pornit catre refugiul in care se afla cei trei turisti, seful Salvamont Arges, Ion Sanduloiu, declarand pentru News.ro ca actiunea este foarte dificila, in conditiile in care traseul pana la refugiul Vistea, unde se afla cei trei straini, este extrem de greu, iar pentru a ajunge acolo trebuie strabatute zone unde exista risc ridicat de producere a unor avalanse.

”Este o zona extrem de dificila, dar nu asta este problema, ci faptul ca pe unele portiuni este risc de avalansa. Nu putem pune in pericol vietile oamenilor nostri. Cei trei turisti sunt bine”, a spus Sanduloiu.

Pana la ora transmiterii acestei stri, salvamontistii nu ajunsesera la refugiul unde s-au adapostit cei trei israelieni.

Trei turisti din Israel au ramas blocati duminica dupa-amiaza intr-un refugiu din apropierea Varfului Moldoveanu, dupa ce au urcat pe munte si au ajuns intr-o zona de unde nu au mai putut sa coboare. Cei trei au venit in Romania intr-un grup de cinci persoane, insa doua dintre acestea nu au vrut sa mearga la munte, alegand sa vina in Bucuresti.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO