Salvamarii sunt in greva japoneza la Eforie, unde isi risca viata pe gratis. Capcanele din Marea Neagra fac o noua victima

Dată publicare: 25-08-2014 18:53
Dată actualizare: 28-08-2014 07:09


Marea a fost agitata de valuri uriase, care se pot transforma in capcane mortale, chiar si pentru inotatorii experimentati.

Salvamarii au fost in alerta si au scos din apa peste 70 de turisti, aflati in mare pericol. Din pacate, un bucurestean de 64 de ani a fost adus la mal fara viata pe o plaja din Eforie.

"Nu te duce ca te rastoarna! Uite mai e inca unul! S-a apropiat cu copilul, dar nu pot sa-l aduca!"

Aceste imagini au fost surprinse astazi in Jupiter. Turistii aflati pe plaja i-au anuntat pe salvamari ca in larg, in zona stancilor, 4 oameni cer disperati ajutor. Salvatorii au ajuns cu greu la ei, din cauza valurilor imense si a curentilor puternici. In final, toti cei 4 turisti, printre care si un copil, au fost adusi la mal in viata.

Un bucurestean de 64 de ani n-a avut insa aceeasi sansa. Barbatul se afla pe o plaja retrasa, de nudisti, la Eforie. Era singur, asa ca nimeni nu i-a observat disparitia. Cativa turisti l-au vazut la un moment dat fara suflare.

Inca de dimineata salvamarii au arborat steagul galben - semn ca riscul de inec este ridicat si in apa au voie sa intre doar cei experimentati.

In Costinesti salvamarii le-au interzis turistilor sa depaseasca limita de cinci, sase metri fata de mal.

"Ii tinem undeva unde-s limbile de nisip unde nu sunt gropi. Daca observati, sunt locuri unde nu sunt oameni. Acolo sunt locuri periculoase gropi, curenti puternici care ii pot baga la fund", spune un salvamar.

Marea a fost luni periculoasa chiar si pentru inotatorii experimentati. Chiar daca zilnic isi risca viata, salvamarii fac de la inceputul verii munca voluntara. Luni, cei de la Eforie au intrat in greva japoneza, suparati ca de aproape 3 luni nu si-au primit salariile.

In fiecare an salariile salvamarilor ajung cu intarziere, abia in toamna. Din cauza birocratiei, fondurile destinate lor sunt deblocate cu intarziere.


VIDEO PROTVPLUS.RO