Cum au ajuns zeci de țigani să se bată sub ochii poliției în plină zi: "Au vrut să ia stăpânire pe oraş"


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 12:17
Categorie: Stiri actuale

A fost stare de alertă în zona Piteştiului, unde două clanuri de ţigani s-au bătut în plină stradă cu săbii, topoare şi bate.

Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă 8 focuri de armă pentru a linişti spiritele. 4 oameni au ajuns la spital, răniţi în încăierare, iar peste 20 sunt la audieri.

Bătaia s-a declanşat în jurul orei 10 dimineaţa, în centrul comunei Bascov. Cele două clanuri, aflate în conflict de mai multă vreme, şi-au delimitat teritoriile şi, se pare, cei care locuiesc în Piteşti au depăşit linia de demarcaţie.

Spun că au fost atacaţi de ţiganii din Merișani, care au descins din mai multe maşini, înarmaţi cu ciomege şi topoare. Lupta a durat doar câteva minute, însă a fost suficient ca mai multe persoane să fie rănite şi 5 autoturisme distruse.

Poliţia din Bascov a cerut întăriri şi în scurt timp la faţă locului au ajuns trupele speciale şi jandarmii. Anchetatorii încearcă să-i găsească acum pe toţi cei implicaţi în bătălie şi să afle cine a declanşat scandalul.

Scenele de bătălie s-au derulat chiar în faţa secţiei de poliţie şi a primăriei din Bascov. Un bărbat care se afla într-un magazin din centrul localităţii a filmat întreaga desfăşurare de forţe.

Luptele au continuat chiar şi după ce poliţiştii şi-au făcut apariţia. 4 maşini ale ţiganilor din Piteşti au fost vandalizate de cei din Merișani.

Bătăuş: "Au scos răngi, au scos săbii. Ei vor să nu mai venim în Bascov, să fie ei şefi."

Femeie: "Am venit să cumpărăm mâncare şi să ne ducem cu copiii la dispensar şi să aducem copiii la şcoală şi a venit cu răngi şi cu topoare şi cu săbii, să ne omoare."

Maşina unui profesor din Bascov a fost făcută zob, "din greşeală", în conflict. Dascălul susţine că beligeranţii aveau şi arme de foc. "Au fost vreo 40-50 la număr, două trupe, una din Merișani şi una de aici. Au avut pistoale. Au tras, da."

Şi angajaţii primăriei Bascov s-au speriat de moarte.

Gheorghe Stancu, primar Bascov: "Oamenii din primărie s-au panicat, unele şi-au închis cabinetele, va daţi seama că a fost aşa, un stres şi un haos total."

Bătăuş: "Am intrat în sediul primăriei, m-am rugat de dl. primar să solicite poliţie."

Agenţii au tras mai multe focuri de avertisment, însă ţiganii nu s-au lăsat impresionaţi.

Mădălin Zanfir, purtător de cuvânt IPJ Argeş : "Au solicitat sprijin secţiilor de poliţie de pe rază municipiului Piteşti şi Serviciului de Acţiuni Speciale şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi."

Trupele speciale au reuşit cu greu să potolească scandalul. Bătăuşii prinşi la faţa locului au fost încătuşaţi, iar răniţii au ajuns la spital. Scandalul a continuat însă şi acolo.

Bătăuş: "Culturistii de la Bascov. Au vrut să ia stăpânire pe oraş."

Şeful secţiei de poliţie din Bascov a imobilizat, singur, 4 agresori, dar în îmbulzeală generală a fost rănit. Comisarul va sesiza Parchetul pentru ultraj.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO