Dosarul decontărilor fictive. Fostul șef al CNAS rămâne în arest preventiv

Marian Burcea, CNAS
Pro TV

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, și alte 13 persoane rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile, informează News.ro.

Decizia a fost luată, luni, de magistrații Curții de Apel București, în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu.

„Admite propunerea de prelungire a arestării preventive şi a arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Munteanu Ovidiu (M.A.P. nr. 17/UP/01.09.2017), Bara Lucian - Vasile (M.A.P. nr. 16/UP/01.09.2017), Mihăescu Ion - Ovidiu (M.A.P. nr. 18/UP/01.09.2017), Burcea Marian (M.A.P. nr. 20/UP/01.09.2017), Mocanu Gabriela - Rodica (M.A.P. nr. 13/UP/01.09.2017), Petrescu Mina - Elena (M.A.P. nr. 14/UP/01.09.2017), Sardare Jeana (M.A.P. nr. 15/UP/01.09.2017), Mischie Răzvan - Mihai (M.A.P. nr. 23/UP/01.09.2017), Costică Maria (M.A.P. nr. 24/UP/01.09.2017), Ciobanu Nicolae-Sergiu (M.A.P. nr. 22/UP/01.09.2017), Costache Alin - Sergiu (M.A.P. nr. 21/UP/01.09.2017) şi Manta Cristina (M.A.P. nr. 25/UP/01.09.2017), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 01.10.2017 şi până la data de 30.10.2017, inclusiv", se arată în decizia Curţii.

Totodată, CAB a decis prelungirea măsurii arestării preventive a lui Ion Răzvan Geambaşu, pentru 30 de zile, începând din 2 octombrie și până în 31 octombrie.

Mai mult, a fost prelungită măsura arestului la domiciliu în cazul Irinei Adelina Geambaşu, din 1 octombrie și până în 30 octombrie.

Citește și
CNAS, coruptie, asigurari sanatate,
Inculpat în dosarul CNAS: Am fost consilierul lui Maior. Am pensie 10.800 de lei şi acum lucrez "pe aşa-zis lobby"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În plus, CAB a respins, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de iIon Ovidiu Mihăiescu.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

În 1 septembrie, 13 persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, în dosarul decontărilor fictive. Este vorba despre  fostul preşedinte al CNAS Marian Burcea, fostul preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) Ovidiu Munteanu, Alin Sergiu Costache, Nicolae Sergiu Ciobanu, Răzvan Mihai Mischie, Mariei Costică, Cristina Manta, Mina Elena Petrescu, Ion Răzvan Geambaşu, Jeana Sardare, Lucian Vasile Bara, Ion Ovidiu Mihăescu şi Gabriela Rodica Mocanu. O altă persoană, Irina Adelina Geambaşu, a fost plasată în arest la domiciliu.

Marian Burcea, fostul preşedinte al CNAS, este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, Ovidiu Munteanu, managerul Direcţiei Relaţii Contractuale şi, respectiv, din 13 iulie, preşedintele CASMB - pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit penal, Ion-Răzvan Geambaşu, director executiv al CASMB şi manager al Direcţiei Medic-şef a CASMB - pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, abuz în serviciu şi folosirea influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în formă continuată (opt acte materiale), Lucian-Vasile Bara, preşedintele C.A.S.M.B. până la 13 iulie 2017 - constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Ion-Ovidiu Mihăiescu, managerul Direcţiei Control a C.A.S.M.B - constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; Alin-Sergiu Costache, şef al Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă din C.N.A.S - constituire a unui grup infracţional organizat , omplicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Referatul cu propunerea de arestare a celor 14 funcţionari din cadrul CNAS şi CASMB consemnează că dosarele de îngrijire la domiciliu ar fi fost distribuite în timp record cu ajutorul unor avocaţi specializaţi, în timp ce falşii bolnavi care figurau în acte imobilizaţi la pat ar fi fost surprinşi spălând rufe.

Potrivit legii, procedura de acordare a îngrijirilor medicale la domiciliu prevede ca pacientul să primească acest tip de servicii cu un alt ritm de periodicitate menţionat expres în decizie (zilnic, la două zile, la trei zile), iar, cu ocazia fiecărei vizite a asistenţilor medicali la pacienţi, aceştia trebuie să valideze serviciile prestate cu cardul de sănătate al pacientului, astfel încât să rezulte clar data şi ora la care au fost acordate îngrijirile medicale.

Potrivit procurorilor, anumiți asigurați care ar fi avut nevoie de îngrijiri la domiciliu nu au beneficiat de ele, sub pretextul lispei de fonduri.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Casa de asigurări de sănătate, transformată în reţea mafiotă. Relaţiile cu lumea politică
Casa de asigurări de sănătate, transformată în reţea mafiotă. Relaţiile cu lumea politică

Casă de Asigurări de Sănătate a muncipiului Bucureşti s-a transformat într-o organizaţie de tip mafiot când a furat 3 milioane de euro destinaţi bolnavilor, susţin procurorii DNA.

Inculpat în dosarul CNAS: Am fost consilierul lui Maior. Am pensie 10.800 de lei şi acum lucrez
Inculpat în dosarul CNAS: Am fost consilierul lui Maior. Am pensie 10.800 de lei şi acum lucrez "pe aşa-zis lobby"

Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat în dosarul CNAS i-a spus reprezentantei unei firme: "Am fost consilierul lui Maior. Aveam salariul 9.400 de lei, am pensie 10.800 de lei şi acum lucrez "pe aşa-zis lobby".

Fraudă uriașă la CNAS. Cum ar fi furat înalți funcționari milioane de euro de la bolnavi în fază terminală
Fraudă uriașă la CNAS. Cum ar fi furat înalți funcționari milioane de euro de la bolnavi în fază terminală

Un nou scandal de corupţie zguduie sistemul de sănătate.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.