Dosarul decontărilor fictive. Fostul șef al CNAS rămâne în arest preventiv

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 08:20
Categorie: Actualitate
Marian Burcea, CNAS

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea, și alte 13 persoane rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile, informează News.ro.

Decizia a fost luată, luni, de magistrații Curții de Apel București, în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu.

„Admite propunerea de prelungire a arestării preventive şi a arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Munteanu Ovidiu (M.A.P. nr. 17/UP/01.09.2017), Bara Lucian - Vasile (M.A.P. nr. 16/UP/01.09.2017), Mihăescu Ion - Ovidiu (M.A.P. nr. 18/UP/01.09.2017), Burcea Marian (M.A.P. nr. 20/UP/01.09.2017), Mocanu Gabriela - Rodica (M.A.P. nr. 13/UP/01.09.2017), Petrescu Mina - Elena (M.A.P. nr. 14/UP/01.09.2017), Sardare Jeana (M.A.P. nr. 15/UP/01.09.2017), Mischie Răzvan - Mihai (M.A.P. nr. 23/UP/01.09.2017), Costică Maria (M.A.P. nr. 24/UP/01.09.2017), Ciobanu Nicolae-Sergiu (M.A.P. nr. 22/UP/01.09.2017), Costache Alin - Sergiu (M.A.P. nr. 21/UP/01.09.2017) şi Manta Cristina (M.A.P. nr. 25/UP/01.09.2017), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 01.10.2017 şi până la data de 30.10.2017, inclusiv", se arată în decizia Curţii.

Totodată, CAB a decis prelungirea măsurii arestării preventive a lui Ion Răzvan Geambaşu, pentru 30 de zile, începând din 2 octombrie și până în 31 octombrie.

Mai mult, a fost prelungită măsura arestului la domiciliu în cazul Irinei Adelina Geambaşu, din 1 octombrie și până în 30 octombrie.

Inculpat în dosarul CNAS: Am fost consilierul lui Maior. Am pensie 10.800 de lei şi acum lucrez "pe aşa-zis lobby"

În plus, CAB a respins, ca nefondată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de iIon Ovidiu Mihăiescu.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

În 1 septembrie, 13 persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, în dosarul decontărilor fictive. Este vorba despre  fostul preşedinte al CNAS Marian Burcea, fostul preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) Ovidiu Munteanu, Alin Sergiu Costache, Nicolae Sergiu Ciobanu, Răzvan Mihai Mischie, Mariei Costică, Cristina Manta, Mina Elena Petrescu, Ion Răzvan Geambaşu, Jeana Sardare, Lucian Vasile Bara, Ion Ovidiu Mihăescu şi Gabriela Rodica Mocanu. O altă persoană, Irina Adelina Geambaşu, a fost plasată în arest la domiciliu.

Marian Burcea, fostul preşedinte al CNAS, este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, Ovidiu Munteanu, managerul Direcţiei Relaţii Contractuale şi, respectiv, din 13 iulie, preşedintele CASMB - pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit penal, Ion-Răzvan Geambaşu, director executiv al CASMB şi manager al Direcţiei Medic-şef a CASMB - pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, abuz în serviciu şi folosirea influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, în formă continuată (opt acte materiale), Lucian-Vasile Bara, preşedintele C.A.S.M.B. până la 13 iulie 2017 - constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Ion-Ovidiu Mihăiescu, managerul Direcţiei Control a C.A.S.M.B - constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit; Alin-Sergiu Costache, şef al Direcţiei Generale de Monitorizare Antifraudă din C.N.A.S - constituire a unui grup infracţional organizat , omplicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei, în exerciţiul funcţiei de conducere din cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Referatul cu propunerea de arestare a celor 14 funcţionari din cadrul CNAS şi CASMB consemnează că dosarele de îngrijire la domiciliu ar fi fost distribuite în timp record cu ajutorul unor avocaţi specializaţi, în timp ce falşii bolnavi care figurau în acte imobilizaţi la pat ar fi fost surprinşi spălând rufe.

Potrivit legii, procedura de acordare a îngrijirilor medicale la domiciliu prevede ca pacientul să primească acest tip de servicii cu un alt ritm de periodicitate menţionat expres în decizie (zilnic, la două zile, la trei zile), iar, cu ocazia fiecărei vizite a asistenţilor medicali la pacienţi, aceştia trebuie să valideze serviciile prestate cu cardul de sănătate al pacientului, astfel încât să rezulte clar data şi ora la care au fost acordate îngrijirile medicale.

Potrivit procurorilor, anumiți asigurați care ar fi avut nevoie de îngrijiri la domiciliu nu au beneficiat de ele, sub pretextul lispei de fonduri.

 

Marian Burcea, CNAS Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Casa de asigurări de sănătate, transformată în reţea mafiotă. Relaţiile cu lumea politică

Casa de asigurări de sănătate, transformată în reţea mafiotă. Relaţiile cu lumea politică

Inculpat în dosarul CNAS: Am fost consilierul lui Maior. Am pensie 10.800 de lei şi acum lucrez

Inculpat în dosarul CNAS: Am fost consilierul lui Maior. Am pensie 10.800 de lei şi acum lucrez "pe aşa-zis lobby"

Fraudă uriașă la CNAS. Cum ar fi furat înalți funcționari milioane de euro de la bolnavi în fază terminală

Fraudă uriașă la CNAS. Cum ar fi furat înalți funcționari milioane de euro de la bolnavi în fază terminală

VIDEO PROTVPLUS.RO

scena care se rupe la Mamaia Copiilor

Scena a cedat la festivitatea de premiere de la "Mamaia Copiilor". Explicaţia oficialilor

Jucăria care îi îmbolnăvește pe copii: „Părinții lor vor fi șocați să afle că sunt în pericol”

Trei bărbaţi, găsiţi la Vama Nădlac sub podeaua unui microbuz. Din ce ţară veneau

Fostul şef al DNA Ploieşti, audiat la Parchetul General. Acuzaţiile care i se aduc

Statutul aleşilor locali, discutat la CCR. Cei de la PMP susţin că îi defavorizează

Accident în judeţul Suceava, la ieşirea din Fălticeni. 4 vehicule s-au ciocnit

batrana jefuita dambovita

Bătrâni jefuiţi de 2 ori în trei ani. "Bănişorii mei, Marine! Cum te mai îngrop?"

Accident cu două TIR-uri, în Olt. Unul dintre șoferi a rămas încarcerat

Femeie de 63 de ani, rănită într-un accident la Bistrița-Năsăud. La volan era chiar fiul ei

Surpriză uriașă pentru un român care a venit din Italia la volanul unei mașini de 25.000 de euro

Firea, nou clip video despre realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul consolidărilor

Actor găsit mort în locuinţa sa din Pitești. Ce suspectează anchetatorii