S-au scolit peste hotare si au aplicat reteta succesului in Romania. Ideile de afaceri cu care aceste tinere au dat lovitura

×
Codul embed a fost copiat

Pasiune, talent, implicare si savoarea dulciurilor facute dupa retete sofisticate, descoperite peste hotare.

Acestea sunt ingredientele pe care au pariat romanii care s-au scolit in arta culinara in strainatate si s-au intors in tara, unde fac acum arta in bucatarie.

Desprinse parca din cartile cu basme, torturile au devenit, mai nou, adevarate povesti dulci. Etajele sunt decorate cu tot felul de personaje colorate, flori de diverse forme si marimi si detalii lucrate cu migala, care transforma clasica prajitura intr-un spectacol.

Pentru decoratiunile complicate, in acest laborator din Brasov, cofetarii lucreaza si cateva zile. Mai ales daca sarbatoritul are un scenariu elaborat pentru tortul dorit.

Citește și
clasa medie sate
Cum vrea premierul Ciolos sa sustina gospodarii de la sate. Programul prin care antreprenorii locali vor fi ajutati de Guvern
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Cerasela Chirita: "Daca vorbim de torturi de copii, ne referim la personaje de desen animat sau la hobby-urile copiilor. Daca vorbim despre doamne, domnisoare, aunci tendinta este de a personaliza tortul cu un trend fashion, daca vorbim de domni ei sunt mai putin pretentiosi. Meseria de cofetar si-a depasit limitele, nu mai vorbim de un simplu cofetar, trebuie sa vorbim de un artist cofetar."

Si Adriana, din Cluj, a mizat pe o afacere dulce. Este inginer tehnolog in industria alimentara, iar de 10 ani - proprietara unui laborator de cofetarie. Pregateste torturi si prajituri dupa retete pe care le-a adus tocmai din Maroc, unde a lucrat timp de 4 ani.

Adriana Rotar, proprietar laborator de cofetarie: "Sunt retete originale frantuzesti, multe sunt de la scoala Renotre una dintre cele mai renumite scoli de patiserie ciocolaterie din lume."

Nu lipsesc insa nici noutatile in materie de prajituri.

Tot peste hotare si-a gasit inspiratia si Ioana. A facut studiile in Franta si a fost cucerita de gastronomia de acolo. Acum, are, la Cluj, un local unde isi asteapta clientii cu tot felul de tarte.

Ioana Marginean, proprietar tarterie: "A fost foarte important acest training pe care l-am facut intr-o tarterie autentica din Franta. Mici secrete culinare pe care le aplicam si le facem dupa retete autentice frantuzesti."

Zilnic ii trec pragul zeci de clienti. Retetele bine alese reprezinta, asadar, pentru unii, si reteta succesului.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Lectii de business si comunicare la cea de-a cincea editie a Conferintei Lauder de Diplomatie si Afaceri Globale
Lectii de business si comunicare la cea de-a cincea editie a Conferintei Lauder de Diplomatie si Afaceri Globale

Tinerii care vor sa urmeze o cariera in domeniul diplomatiei trebuie sa fie formati inca din liceu pentru a putea intelege pe deplin schimbarile care au loc acum la nivel mondial si pentru a fi capabili sa reprezinte interesele Romaniei.
 

Cum vrea premierul Ciolos sa sustina gospodarii de la sate. Programul prin care antreprenorii locali vor fi ajutati de Guvern
Cum vrea premierul Ciolos sa sustina gospodarii de la sate. Programul prin care antreprenorii locali vor fi ajutati de Guvern

Premierul Ciolos va lansa luna viitoare un program pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. O clasa formata din oameni instariti si gospodari, ale caror afaceri sa ridice intreaga comunitate.

Au accesat fonduri europene si au pornit afaceri de la zero. Ideile care le-au adus succesul unor tineri din Capitala
Au accesat fonduri europene si au pornit afaceri de la zero. Ideile care le-au adus succesul unor tineri din Capitala

Atunci cand crezi in ideea ta, succesul este mult mai usor de atins. Este reteta mai multor tineri din Capitala care, dupa cateva luni de munca asidua, spun mandri ca au o afacere profitabila.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.