S-a sacrificat pentru a nu se prăbuși peste mulțime. Mărturisirea soției pilotului Florin Rotaru
La o săptămână după ce pilotul militar care a murit în accidentul aviatic de la Borcea a fost înmormântat, apropiații au găsit tăria să vorbească despre gestul său eroic.
Ei cred că pilotul a ales să nu se catapulteze ca să nu se prăbușească peste mulțime, conștient fiind că nu-și va mai vedea niciodată soția, băiatul de 2 ani și bebelușul de numai o lună.
Nu există alinare până nu există răspunsuri. Un pilot cu peste 400 de ore de zbor, pe cale să devină profesor pentru aviatorii tineri de la baza aeriană Borcea, a pierit în cumplitul accident aviatic, într-o misiune demonstrativă, lângă Feteşti.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Elena Rotaru, soție: ”Nu îşi lua telefonul în zbor şi i-am spus să îl ia, dacă se poate, şi imediat cum coboară din avion să-mi scrie că este ok. Şi nu mi-a mai scris. S-a ridicat stânga-dreapta, s-a balansat puţin de bot, după care a luat viraj şi s-a prăbuşit.”
Florin avea 36 de ani şi zbura deasupra unei mulţimi de 4000 de oameni pe un MIG 21 Lancer, despre care spunea că e mai în vârstă decât el.
Elena Rotaru: ”Ştiam ce decizie a luat: să ocolească publicul. N-a mai avut timp să se catapulteze. Şi-a dorit tot timpul, şi asta voia să rămână: pilot de vânătoare. Îmi spunea să fiu pregătită, că dacă va fi pus în situaţia să aleagă între viaţa lui şi viaţa altor persoane, el va renunţa la viaţa lui.”
Pe 7 iulie, colegii lui Florin au privit şi ei uluiţi momentul impactului.
General de flotilă Cătălin Băhneanu: ”Te gândeşti că vrei să-i dai comenzi, să-l ajuţi cumva. El n-are cum să te audă.”
Locotenent comandor Dragoș Matei: ”Ce să vă pot spune, despre când afli că un coleg a intrat în pământ? Încă îl mai simţim printre noi, suntem conştienţi că e undeva în escadrila din cer. Simţim mâhnire, pentru că am pierdut un camarad şi un coleg, tristeţe, pentru că ştim ce a lăsat în urmă.”
Căpitan Costinel Dobre: ”Acolo sus, eşti tu cu tine, nimeni nu-ţi poate spune cum să reacţionezi. Tu cu avionul.”
Numele a 16 piloţi ai Bazei Aeriene 86, căzuţi la datorie în timpul misiunilor pe avioane MIG, stau scrise pe o plachetă de la baza aeronavei, care joacă rol de monument, în centrul oraşului Feteşti. În curând, pe lista celor cu aripi frânte va apărea şi numele lui Florin ”Patrax” Rotaru. De acum înainte, e rolul autorităţilor să răspundă întrebărilor legate de prăbuşire.
Ancheta, care va dura luni de zile, a fost preluată de Parchetul Militar. Comandorul Rotaru îşi priveşte probabil de sus cei doi băieţi; cel mic, de o lună, va fi botezat în curând. Cel mare, care are doi ani, spune deja tuturor că vrea să devină pilot.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!