S-a redus zona de check-in din Aeroportul Henry Coandă. Sunt disponibile numai 52 de ghișee

11-02-2021 16:18


aeroportul Otopeni

Plecarea din Aeroportul Henri Coandă se va face de la 52 de ghișee, începând din 12 februarie. Vor fi disponibile pentru check-in doar cele începând de la numărul 53 la 104.

Zona fostelor ghișee de check-in până la 54 va fi amenajată ca sală de așteptare, în conformitate cu regulile sanitare, se arată într-un comunicat al CN Aeroporturi București.

Pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de plecări, vor fi deschise numai 52 de ghişee check-in (de la 53 la 104) amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghişeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de aşteptare dotată cu banchete, unde pasagerii şi însoţitorii acestora pot aştepta începerea operaţiunilor pentru zborul dorit, se precizează în comunicat.

De asemenea, va fi redus la 14 numărul de porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale la Aeroportul Otopeni. Aceasta reprezentând o reducere de 40% a capacităţii de procesare aferentă burdufurilor de îmbarcare/debarcare şi cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare pentru zborurile cu aeronave parcate pe platformăm precizează sursa citată de news.ro.

Pandemia de COVID-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional, acesta situându-se în prezent la circa 15-20% din normalul acestei perioade, iar în aceste condiţii, traficul pe aeroporturile din Bucureşti cunoaşte un trend descendent similar.

„În acest context, CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a analizat posibilităţile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic. Măsurile au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare”, se arată în comunicat.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 12 februarie, începând cu ora 08.00 şi se vor menţine până la înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului de pasageri şi de mişcări aeronave.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO