Sedință la Prefectura Capitalei. Timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut
Grupul de suport tehnic pentru riscuri epidemiologice de la nivelul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit, luni, pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19 la nivelul Capitalei.
Mariana Stancu-Ţipişcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei, a anunţat, luni, că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti a informat public Instituţia Prefectului şi grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor biologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul Capitalei.
De asemenea, DSP a informat cu privire la necesitatea unui nou centru de carantinare şi izolare instituţionallizat, pentru persoanele cărora li se eliberează decizie de carantinare în această perioadă.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
”SABIF a informat public Instituţia Prefectului, grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor bilologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri. SABIF a dispus şi ia măsurile necesare, în sensul de a solicita suplimentarea cu echipaje, pentru a reduce aceşti timpi de aşteptare, pentru recoltarea probelor biologice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii.
Ea a arătat că Direcţia de Sănătate Publică a venit în întâmpinare, având în vedere această creştere de cazuri, să se suplimenteze un centru de carantinare şi izolare instituţionallizat, în ideea faptului că vor fi mai multe cazuri, iar persoanele asupra cărora se eliberează decizie de carantinare pot sta în astfel de centre.
”S-a făcut o evaluare a centrelor de vaccinare, la nivelul oraşului Bucureşti, şi am fost informaţi, prefectura a fost informată de către DSP cu privire la situaţia centrelor de evaluare care sunt în curs de autorizare sau care au fost deja autorizate. Deocamdată, raportat la situaia actuală epidemiologică, s-a pus în discuţie suplimentarea cu un centru instituţionalizat pentru această carantină instituţionalizată”, a mai declarat Mariana Stancu-Ţipişcă.
Rata de infectare în București a depășit 5 la mia de locuitori
Potrivit Prefecturii Capitalei, grupul este condus de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, fiind format din 17 instituţii publice şi private, printre care Primăria Generală şi cele de sector, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov, Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.
În cadrul întrunirii s-au discutat soluţiile propuse de instituţiile implicate.
Duminică, rata de incidenţă în Capitală era de 5,17 cazuri la mia de locuitori.
Sursa: Agerpres, News.ro
Etichete: coronavirus, dsp, prefect Capitală,
Dată publicare:
17-01-2022 12:48