Românii s-au dus la Mamaia cu nostalgia petrecerilor de altă dată. O cameră la hotel costă și 1.200 de euro pe noapte

Dată publicare: 30-04-2021 18:25
Dată actualizare: 30-04-2021 20:17


Bucuroși că s-a îndreptat vremea și că au dat cu ochii de mare, turiștii și-au rezervat acest sfârșit de săptămână pentru plimbări pe plajă și odihnă.

 

 

Bărbat: ”O să rămânem o zi-două zile în Mamaia apoi o să ne întoarcem, o să ne vizităm părinții. Tradițional de sărbători".

Tânără: Ieșim la restaurant, ne plimbăm puțin, cu prietenii.
Reporter: V-a fost dor?
Tânără: Da, foarte dor!
Reporter: O nostalgie și pentru petrecerile așa ca în alți ani?
Tânără: Bineînțeles, mai ales pentru vârsta noastră, dar înțelegem situația”.

Femeie: Anul trecut nu am fost deloc, nu am văzut marea și de la 16 ani vin de 1 mai la mare.
Reporter: Ce veți face în acest weekend?
Femeie: Ne vom plimba foarte mult, ne bucurăm că a ieșit și soarele și ne vom încărca cu energia mării".

În hotelurile care s-au deschis mai sunt doar câteva camere libere.

Răzvan Dobre, director hotel: ”Noi avem un grad de ocupare aproape de limita maximă impusă de 70%, dar last minute se mai poate găsi o cameră sau două, tarifele încep de la 200 de euro pe noapte pentru camera dublă și pot ajunge până la cel mai scump apartament în jur de 1.200 euro pe noapte".

Elena Drăghici, șef recepție hotel: ”Deja nu mai avem pachetele ce includeau oferta de Paște, avem doar camere cu mic dejun și prețurile sunt puțin mai mari decât cele din ofertă”.

Pe Autostrada Soarelui s-a mers greoi din cauza aglomerației și a sectoarelor de șosea în lucru. La podul de la Cernavodă se circulă pe un singur sens.

 

Restaurantele nu au voie să primească în interior clienții

 

Peste 1.200 de jandarmi și agenți de poliție patrulează pe litoral.

Andreea Iliescu, purtătoare de cuvânt IPJ Constanța: ”Polițiștii rutieri vor acționa cu 9 radare pe principalele artere din județul Constanța, preponderent către Vama Veche și către Năvodari, pentru depășirea limitei de viteză dar și pentru cei care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice".

Cine e prins pe plajă după ora 22 riscă să fie mai sărac cu 2.500 de lei, cât este amenda maximă.

Doar câteva dintre cluburile din nordul stațiunii Mamaia își vor deschide ușile pentru turiști în acest weekend. Accesul se face strict pe bază de rezervare, iar la o masă au voie să stea maximum 6 persoane.

Conform regulilor impuse de prefectură, deși incidența în Mamaia și Constanța a coborât sub 3 cazuri la mia de locuitori, restaurantele nu au voie să primească clienți în interior.

 

 

Tags: mamaia, turisti,


VIDEO PROTVPLUS.RO