Românii îi cer scuze premierului Shinzo Abe, pentru primirea în România: „Atitudinea Guvernului nu o reflectă pe a poporului”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 17 Ianuarie 2018 15:37
Categorie: Stiri actuale
Premierul Japoniei

Premierul japonez Shinzo Abe a ajuns, pentru prima dată, în România, însă s-a confruntat cu o situație neplăcută, din cauză că întâlnirea cu omologul român s-a anulat, ca urmare a demisiei lui Mihai Tudose de la șefia Guvernului.

 Premierul japonez Shinzo Abe şi soţia sa au ajuns în România la ora 13.30 și au aflat că evenimentele programate la Palatul Victoria nu mai pot avea loc de vreme ce România nu mai are premier. Astfel, la Guvern a mai ajuns doar o delegaţie formată din oameni de afaceri japonezi.

Premierul japonez și soția sa au fost nevoiți să își facă noi planuri: au mers la Muzeul Satului, pentru a ocupa timpul rămas până la întrevederea cu președintele Iohannis, programată să aibă loc la Cotroceni, la ora 16.00.

Deși diplomatul nu a făcut referire la criză politică din ţară şi nici la faptul că programul i-a fost dat peste cap, românii i-au adresat scuze premierului Abe, pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei, denunțând modul nepoliticos în care a fost primit.

Redăm câteva dintre mesajele postate de români pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei:

► „Excelenţei sale, domnului Shinzō Abe, prim-ministru al Japoniei. Vă rog să acceptaţi scuzele mele personale pentru modul cum aţi fost tratat de către Guvernul României. Împreună cu mai mulţi cetăţeni suntem angrenaţi în schimbarea clasei politice incompetente şi de rea credinţă care se află momentan la conducerea ţării. Vă rugăm că, după această schimbare necesară ţării mele, să ne acordaţi privilegiul unei noi vizite la care veţi primi toate onorurile ce vi se cuvin.”

„Îmi cer sincer scuze pentru lipsa de respect arătată de unii politicieni români. Cetățenii au fost într-adevăr onorați de prezența Excelenței sale în România.”

Dragă Shinzo Abe, vă rog să acceptați scuzele mele pentru lipsa de respect și de coerență care v-a fost arătată în timpul vizitei dumneavoastră în România. Sunteți primul premier japonez care vizitează România. Atitudinea Guvernului nu concide cu cea a românilor. Suntem onorați că ați vizitat mica noastră țară. Îmi cer sincer scuze în numele poporului meu și sper ca, într-o zi, să ne onorați din nou cu prezența.”

„Precum un copil care greşeşte şi învaţă din aceste greşeli, democraţia noastră tânără nu v-a arătat respectul cuvenit. Domnule prim-ministru , ne cerem scuze pentru lipsa de respect şi coerență a Guvernului nostru şi vă asigur că vizita dumneavoastră a fost însemnată în suflete noastre.”

„Dragă domn premier, în calitate de cetățean român vă rog din suflet să îmi acceptați scuzele, pentru că guvernul PSD al țării noastre și-a demonstrat incompetența și diletantismul, generând o criză politică stupidă și nedorită, în timpul vizitei dvs. în România. Vă rog să nu puneți situația în aceeași oală cu cetățenii români; au fost aleși de doar 18% din votanți.”

„Nouă, românilor de rând, ne este ruşine de modul în care a fost tratată de către politicienii noştri iresponsabili şi lacomi, vizita istorică pe care ne-aţi făcut-o. Ne cerem scuze şi vă asigurăm de tot respectul şi toată prietenia noastră!”

„Dragă domnule Abe, în calitate de român, mă simt obligat să vă cer scuze pentru cum s-a comportat Guvernul în timpul vizitei dvs. la București. Comportamentul lor nu refectă voința cetățenilor și regretăm că v-ați confruntat cu această atitudine a oamenilor care ne conduc țara. Sper că într-o zi, când vom avea o conducere adecvată, ne veți da oportunitatea să ne spălăm rușinea.”

În nume propriu, de cetăţean al României, aş dori să transmit domnului prim-ministru Shinzo Abe scuze pentru comportamentul Guvernului României. Cu siguranţă, majoritatea romanilor sunt jenaţi de acest comportament intolerabil al coaliţiei de guvernare. Vă asigur de întreaga mea consideraţie.”

Ne cerem scuze pentru lipsa de respect a guvernanţilor României. Va sosi însă vremea când lucrurile se vor normaliza, de asemenea relaţiile bilaterale nipono-române vor cunoaşte un alt suflu şi dinamism cum de altfel se şi cuvine.”

„Domnule prim-ministru vă mulţumim pentru vizita dumneavoastră istorică în ţara noastră, frumoasă şi respectuoasă! Fiţi, vă rog, convins de toată stima noastră pentru dumneavoastră şi pentru cultură pe care o reprezentaţi! pentru noi, a fost o onoare să vă avem printre noi!”

 

Premierul Japoniei Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Japonia Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Euronews: ”E cineva acolo? Premierul Japoniei şi-a ales cel mai prost moment să viziteze România”
Euronews: ”E cineva acolo? Premierul Japoniei şi-a ales cel mai prost moment să viziteze România”
Rareș Năstase, despre cum a fost primit Shinzo Abe în România: ”Vă spun că mi-e tare ruşine!”
Rareș Năstase, despre cum a fost primit Shinzo Abe în România: ”Vă spun că mi-e tare ruşine!”
Rareș Năstase, despre cum a fost primit Shinzo Abe în România: ”Mi-e tare rușine”
Rareș Năstase, despre cum a fost primit Shinzo Abe în România: ”Mi-e tare rușine”
Premierul japonez: Am ridicat recent vizele de intrare în Japonia pentru cetățenii români
Premierul japonez: Am ridicat recent vizele de intrare în Japonia pentru cetățenii români
VIDEO PROTVPLUS.RO
bon fiscal
Loteria Bonurilor 21 aprilie 2019. Bonurile fiscale câștigătoare din luna martie
Bloc de 10 etaje pe zonă verde, în parc. Consiliul General a votat o ”crimă”, în Capitală
Ce semnifică pentru creștini „cununa lui Iisus” pe care o iau de la biserică de Florii
Sărbătoarea Învierii în marile orașe din țară. Creștin: „Ne-a adus Lumina pe acest pământ”
Atac în Sri Lanka. Starea celor 8 elevi români, care se aflau într-un schimb de experiență
Reportaj The Guardian: „Spitalele românești sunt în criză, în timp ce imigrația face ravagii”
extragere loto
LOTO 6/49, 21 aprilie 2019. Care sunt numerele câștigătoare
Paştele catolic. Lumea creştină occidentală sărbătoreşte învierea Domnului
Secretul ierburilor mâncate de strămoşii noştri. Ce trebuie făcut înainte de cules
Secretul unei bătrâne din Maramureş, poreclită "Maria Olandeza". Ce plante creşte
Calea Victoriei, transformată în club pentru o seară. Reacția localnicilor
Dezastrul făcut de un şofer din Piteşti, după ce a rupt ţeava de gaze. Cât băuse înainte