Românii atrași de specialitățile preparate din varză „hibrid”

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2017 18:29
Categorie: Actualitate

Dacă până acum câţiva ani cultivau numai varză autohtonă, cu foi fine ideală pentru sarmale, de câţiva ani fermierii români trec la varză hibrid, potrivită pentru murături coreene sau mâncăruri nemţeşti.

Desigur, producătorii nu au interes gastronomic, ci strict comercial.

Soiurile noi sunt mult mai rezistente la dăunători şi boli, dau recolte bogate şi ţin până-n iarnă.

E drept, căpăţânile au cotoarele mari şi nervurile groase. Aşadar, dacă n-aţi nimerit varză bună de murat în butoi este momentul să încercaţi reţete noi.

Pentru foi de sărmăluţe nu sunt bune. Dar cotorul gros nu e o problema pentru varza murată în stil corean. Varza pentru kimchi se taie în patru şi se presară generos cu sare neiodata.

Ştefania Lee:  Orice bucătar vine prima oară ne da verdictul: ştiţi, sarea noastră e mult mai amară decât sarea voastră. Deci se lasă câteva ore bune la macerat."

Poveste halucinantă în Germania. Un bărbat a otrăvit mâncare pentru bebeluși

Amestecul are ghimbir, usturoi, făină de orez, ceapă verde, morcov, susan şi creveţi minusculi fermentaţi, la care să spunem că puteţi renunţă. Oricum, iuţeala e baza.

Frunzele unse se fac ghem şi se pun la rece în cutii.

Coreenii mănâncă, în medie, câte 18 kg de kimchi pe an. Dar are şi Europa exemple spectaculoase. Nemţii au peste 20 de reţete de zauer kraut.

Într-un restaurant cu specific german varză se toacă fideluță, apoi se trece la saramură: zahăr brun, miere, oţet, piper, dafin şi sare. Se pune, bine presată, în borcane mici cât pentru o salată, cu zeamă rece deasupra.

Reporter: "După cât timp e gata de mâncat?"
Marian Ion, şef bucătar `-E gata după o săptămână, o săptămână jumătate."

Dar de aici până la savuroasă privelişte drumul e mai lung.

Ciolanul va fi aşezat pe un mix de varză murată şi proaspătă.

Nu îi spunem varză dulce pentru că asta înseamnă, pentru germani foarte dulce! Varză roşie se murează rapid cu vin alb şi roşu, apoi se combină cu mere trase în unt caramelizate cu coniac şi zahăr.

Cum a slăbit actorul Cătălin Neamţu.

Cum a slăbit actorul Cătălin Neamţu. "Când eram mic, eram cât învăţătoarea"

VIDEO PROTVPLUS.RO

inundatii albe

Furtună violentă în Harghita. Trei localități au rămas fără curent electric

Marius Ancuța, cunoscutul comentator de snooker, a murit la vârsta de 50 de ani

A fost câștigat marele premiu de la Loto 6/49. Unde a fost jucat biletul norocos

Funcţionari bănuiţi că au luat șpăgi de sute de euro pentru urgentarea dosarelor la "Prima casă"

Sunați la 112 dacă o vedeți pe această adolescentă. Mesajul Poliției Române

CTP: ”Președintele ne comunică faptul că muncește. Acum a profitat tactic”

victima explozie Sighet

Sentinţa definitivă în cazul dublei explozii din Sighetul Marmaţiei. Vinovaţii au scăpat de închisoare

A șasea zi fără apă potabilă în Bacău. Situația delicată în care se află Spitalul Județean

Poveste înfiorătoare în Vaslui. O bunică şi-a salvat nepoata de 6 ani din mâinile unui vecin

Loto 19 iulie 2018. Numerele extrase joi

Putin redeschide "oraşul secret" în care a fost creată neurotoxina Noviciok

Un bărbat s-a legat cu cătușe de Guvern, afirmând că are benzină: ”Dăncilă să nu dea ordonanță”