România ar putea cumpăra rachete americane aer-aer de la firma care ne-a vândut şi Patriot

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
racheta Amraam instalata pe avion
DVIDS

Compania americană de armament Raytheon ar putea dota ţara noastră în următorii ani cu un sistem de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune.

Potrivit Profit.ro, Raytheon și-a adjudecat din partea Pentagonului un contract pe 2 ani în valoare de circa 634 milioane dolari de producție și furnizare de sisteme de rachete aer-aer cu rază medie de acțiune (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles - AMRAAM), printre cumpărătorii acestor rachete urmând să se numere și ţara noastră.

"Contractul prevede producția de rachete AMRAAM și de alte elemente ale sistemului AMRAAM. Un sistem AMRAAM include racheta, piesele de schimb și kiturile de telemetrie. Lucrările se vor derula în Tucson, Arizona, și se estimează că vor fi finalizate la 31 ianuarie 2020", se arată în anunțul oficial, citat de Profit.ro.

Pentagonul a mai semnat cu Raytheon și act adițional în valoare de 25,7 milioane dolari la un contract încheiat anterior, de furnizare de utilaje speciale și echipamente de testare pentru sisteme de rachete AMRAAM.

România se află de asemenea printre clienții beneficiari. Data estimată de finalizare a lucrărilor este tot 31 decembrie 2020.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!