Robu: Un singur nou internat cu SARS-CoV-2 la Spitalul 'Victor Babeş' Timişoara în ultimele 24 de ore

Ultima actualizare: 20-04-2020 15:41
Nicolae Robu
Pro TV

La Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara a fost înregistrat un singur nou internat infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit primarului Nicolae Robu.

"Un singur nou internat ca infectat cu SAR-CoV-2 şi niciun deces la Spitalul 'Victor Babeş' din Timişoara în ultimele 24 de ore. (...). Încă 16 vindecaţi (până duminică - n.r.) la Spitalul 'Victor Babeş' şi s-a ajuns la 258 de trataţi aici. Vă rog, nu recepţionaţi aceste comunicări drept triumfaliste! Ele sunt îmbucurătoare, dar pentru sănătatea noastră şi a semenilor, mai avem, încă, de stat în casă. Ascultaţi de specialişti. (...). Avem semne bune şi la nivel naţional, numărul de noi îmbolnăviri scăzând continuu după data de 16 aprilie, iar numărul de decese ajungând la doar nouă, în ultimele 24 de ore", afirmă, luni, Nicolae Robu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Potrivit edilului, până în prezent, în judeţul Timiş au fost confirmate ca infectate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, 376 de persoane, ceea ce înseamnă 0,55 îmbolnăviri la mia de locuitori.

"Altfel spus, avem, la nivelul judeţului, aproximativ un infectat cu SARS-CoV-2 la 2.000 de locuitori, cumulativ în timp, de la începutul pandemiei", spune Nicolae Robu.

 

GCS: 190 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

 

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat luni că au fost înregistrate 190 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de la ultima informare. Duminică erau înregistrate 328 de noi cazuri.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internaţi 261 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 14.530 de persoane. Alte 42.846 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO