Robert O'Neill, puscasul marin care a scris istorie dupa ce l-a ucis pe Osama bin Laden, vine la Bucuresti in 28 mai

Ultima actualizare: 29-03-2015 04:42
Robert O'Neill

Soldatul american Robert O'Neill, care l-a impuscat pe liderul Al Qaeda, Osama bin Laden, va participa, in 28 mai, la o conferinta pe teme de leadership, la Bucuresti.

La evenimentul la care va lua parte Robert O'Neill sunt asteptati si militari romani si membri ai familiilor unor soldatil morti in misiunile din Afganistan.

Conferinta va fi organizata de McCann WorldGroup si Thiess Holding, care au anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca la aceasta va participa si contra-amiralul Scott Moore, care a coordonat echipele din timpul mai multor evenimente militare, precum "Furtuna in Desert", ori misiuni care au avut loc in Bosnia sau Haiti, dupa atentatele din 11 septembrie 2001.

"Daca vom reusi sa aducem oameni care fac istoria, vom avea multe lucruri de invatat de la ei, indiferent de domeniu. Primul eveniment din seria McCann/Thiess Conferences ii va avea ca invitati pe doi eroi americani - contra-amiralul in retragere Scott Moore si Robert O'Neill, care a primit peste 55 de decoratii, a fost team-lider in multe evenimente faimoase, precum si in mult-dezbatuta anihilare a lui Osama bin Laden. Este cel despre care se spune ca a tras si l-a omorat pe Bin Laden. Dupa viata lui s-au facut trei filme la Hollywood, fiind acum angajat la Fox News pe pozitia de analist militar. Sunt oameni care au luat decizii in zecimi de secunda si care au de impartasit o experienta absolut fabuloasa. Eu cred ca ii pot inspira pe cei care aspira la pozitii de lideri", a declarat directorul general McCann WorldGroup Romania, Bogdan Enoiu.

La evenimentul care va fi organizat in data de 28 mai vor participa si militari romani si membri ai familiilor soldatilor morti in misiunile din Afganistan.

Biletele de intrare la prima conferinta din seria anuntata de organizatori, care va avea loc la Willbrook Hall din Bucuresti, costa 150 de euro, existand si pachete speciale pentru companii.

Cine este Robert O'Neill

Robert O'Neill, in varsta de 39 de ani, fost militar Navy SEAL, trupe de elita din cadrul Marinei americane care actioneaza in mod traditional in secret, a iesit din umbra la 6 noiembrie 2014 si a declarat in mod public ca el este cel care l-a ucis pe Osama bin Laden, atragandu-si imediat amenintari cu moartea din partea jihadistilor.

O'Neill a declarat pentru ziarul The Washington Post ca el este cel care l-a ucis, cu un glont in cap, pe liderul retelei teroriste Al-Qaida, la 2 mai 2011, intr-un raid, in urma unui transport cu elicopterul, la Abbottabad, in Pakistan.

Barbatul, decorat in mai multe randuri, a spus ca alti doi militari au tras focuri de arma. El era al doilea in comando atunci cand a fost luata cu asalt camera lui bin Laden.

Liderul Al-Qaida a aparut pentru un moment la usa, dar militarul care era primul ar fi ratat tinta, povestea Robert O'Neill.

"Am trecut in fata lui pentru a intra in camera chiar in dreptul usii. Bin Laden era deja in picioare. Avea mainile pe umerii unei femei si o impingea in fata", adauga el.

Fostul militar spunea ca a putut sa il identifice in mod clar pe liderul terorist cu ajutorul dispozitivului de vedere pe timpul noptii si a tras. El a adaugat ca era evident ca bin Laden era mort, deoarece i-a "explodat" capul.

La momentul raidului, O'Neill avea 15 ani de experienta alaturi de membrii SEAL si opera deja in cadrul celebrei Team Six.

In 2009, el a facut parte dintr-un comando trimis sa salveze un vapor capturat de pirati somalezi. Povestea este ecranizata intr-un film in care Tom Hanks joaca rolul capitanului Richard Phillips ("Captain Phillips").

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO