Retelele torrent, monitorizate de politie. Cand devine ILEGAL filmul pe care l-ai descarcat

Ultima actualizare: 07-11-2012 20:10

Aveti mare grija ce filme vizionati pe internet. Cei care incalca drepturile de autor si acceseaza asa numitele retele Torrent sunt atent monitorizati.

Cine este prins ca a distribuit doar o singura pelicula, risca inclusiv sa faca puscarie. Numai in acest an 100 de romani au fost cercetati de politisti pentru piraterie online.

Daca descarci un film de pe Internet nu comiti nicio infractiune. Incalci legea cand intri intr-o retea de calculatoare, de exemplu ODC si accepti ca filmul sa fie preluat de altii.

Sistemul ODC permite descarcarea fara parole a fisierelor de pe un alt calculator conectat la retea. Dar asta dureaza prea mult, asa ca romanii prefera mai nou retele de tip torrent.

In acest caz sistemul identifica toate calculatoarele pe care exista filmul respectiv, il imparte in bucati si il incarca simultan la o viteza net superioara.

Cine intra pe aceste site-uri incalca legea. Inspectorii mai multor asociatii antipiraterie sunt abonatii acestor retele. Acestia identifica utilizatorii, iar apoi trimit informatiile politiei.

Informatiile sunt preluate de inspectorii unui serviciu specializat din cadrul politiei.

Nu puteti scapa nici daca va schimbati IP-ul calculatorului, spun politistii.

Potrivit legii, cine incalca legea risca pana la 4 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO