Rezultatul autopsiei în cazul copilului mort la un spital privat: hemoragie internă. FOTO cu documentul


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 12:40
Categorie: Stiri actuale

Anunţ neaşteptat în cazul copilului care a murit după o operaţie de hernie inghinală la un spital privat din Bucureşti

Cauza decesului copilului de 1 an şi 10 luni a fost stabilită ca şoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne.

Liliana Curea, corespondent Știrile ProTV: „În urmă cu puțin timp s-a încheiat autopsia micuțului de un an și 10 luni, care a murit la un spital privat din Capitală. Primele rezultate arată că este vorba despre șoc hemoragic. Așteptăm o reacție din partea spitalului privat care, luni, într-un comunicat de presă a precizat că nu va comenta situația până când va fi gata autopsia. Părinții sunt împietriți de durere, au luat trupul micuțului acasă, iar miercuri va avea loc înmormântarea. Au spus că vor lupta până în pânzele albe pentru a li se face dreptate. Au fost declanșate mai multe anchete. Și părinții au depus mai multe plângeri la Parchet, au sesizat și Inspecția Judiciară, pentru că sâmbătă – spun ei -, la câteva ore după ce copilul a murit, au sunat la 112 să anunțe moartea suspectă, însă niciun procuror nu s-a deplasat la fața locului. Și Colegiul Medicilor a anunțat că s-a autosesizat, va declanșa o anchetă, pentru a stabili dacă medicul a respectat toate procedurile.”

Băiețelul de nici 2 ani s-a stins, sâmbătă noapte, într un spital privat din Capitală. Venise pentru o operație de hernie inghinală, dar la câteva ore starea de sănătate s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator. Din păcate, nu a putut fi resuscitat, iar marți a avut loc autopsia. Răpuși de durere, părinții așteaptă acum să îl ia acasă.

 Andreea Duta, mama lui Ştefan, băieţelul care a murit în condiţii suspecte la Spitalul Sanador din Capitală, aduce acuzaţii grave angajaţilor instituţiei private.

Mamă: „Personalul de acolo nu ştie să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, postoperator. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viaţa copilului nostru, numai că s-au pierdut nişte minute în care ei pur şi simplu se uitau, dădeau din colţ în colţ. „Stai să chemăm de la nu ştiu ce etaj, stai să vină nu ştiu cine.” Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză, cu adrenalină, habar nu aveau! Habar n-aveau! Mulţumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viaţa copilului...”

Până acum, verificările efectuate de DSP Bucureşti au arătat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare. Au fost verificate respectarea circuitelor, traseul pacientului, condiţiile de igienă din secția ATI Pediatrie şi produsele biocide utilizate.

Şi reprezentanţii spitalului privat au transmis un punct de vedere.

„Într-un comunicat de presă, au precizat faptul că din declaraţiile doctorilor şi din rapoartele întocmite reiese fapul că au fost respectate toate procedurile şi protocoalele medicale care se impun în astfel de cazuri.”

Conform documentației medicale avute la dispoziție, precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale.

Investigaţia este continuată şi de Colegiul Medicilor care vrea să vadă dacă personalul medical şi-a făcut corect datoria. Şi polițiștii de la secţia 4 s-au sesizat şi au început o anchetă pentru ucidere din culpă. Iar spitalul a sesizat şi el Parchetul în privinţa morţii suspecte.

„Menționăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic SANADOR.''

Între timp tatăl copilului a depus o plângere la Parchet.

Avocată: „Investigaţiile sunt în plină desfăşurare, iar esenţial este raportul medico-legal, care va stabili exact cauza morţii.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Rezultatele primului control la spitalul privat în care a murit un copil după o operaţie de rutină
Rezultatele primului control la spitalul privat în care a murit un copil după o operaţie de rutină
VIDEO PROTVPLUS.RO
autostrada soarelui
Probleme pe Autostrada Soarelui din cauza căldurii. Un rost de dilatație a ridicat 2 dale
Presa britanică: Șansele lui Kovesi pentru funcția de procuror șef european au scăzut
Un medic cardiolog, care făcea gărzi, a murit în timpul unei excursii. Mesajul colegilor
Tot mai mulți urși în Prahova. Nouă animale au fost surprinse în 24 de ore
Poveste în aer la Timișoara. Coregrafii inedite la 40 de metri înălțime
O locomotivă a trenului București - Timișoara a luat foc. 200 de călători evacuați
Adolescenti electrocutati in Herastrau
Arsuri pe 60% din corp pentru un selfie. Tânărul electrocutat in Herăstrău, transferat în Belgia
Loteria bonurilor fiscale, 16 iunie 2019. Bonurile câștigătoare pe luna mai
Loto 6/49, 16 iunie 2019. Numerele extrase duminică
Importăm zeci de mii de tone de pește, de 210 milioane €. Felurile preferate ale românilor
Doi adolescenți au fost electrocutați, duminică, pe podul CFR din Herăstrău
Poliţist din Timiş, lovit cu piciorul de un bărbat încătuşat. De ce fusese oprit în trafic