Ministrul de interne italian, la Bucureşti. Ce a spus în trecut despre români şi romi


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 23 Octombrie 2018 10:55
Categorie: Stiri actuale
Matteo Salvini

Matteo Salvini se va întâlni marţi la Bucureşti cu Carmen Dan şi Ana Birchall.

Potrivit unui comunicat al MAI, „Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se va întâlni marți, 23 octombrie a.c., la sediul MAI, cu vicepreședintele Consiliului de Miniștri și ministrul de Interne al Republicii Italiene, Matteo Salvini. Discuțiile dintre cei doi oficiali vor viza teme de actualitate de interes pe agenda europeană cu accent pe cooperarea bilaterală în domeniul securității și colaborarea în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. La finalul întrevederii, oficialii vor susține declarații de presă”, în jurul orei 13:15.

Salvini este cunoscut pentru euroscepticismul său şi atacurile la adresa migranţilor, pe care i-a comparat cu sclavii. Înainte de alegerile din iunie, Salvini a promis şi că va lua măsuri împotriva romilor din ţara, pe care i-a acuzat de „ numeroase furturi şi ilegalităţi” dar şi că îşi educă copiii „ să fure şi să comită alte ilegalităţi”.

În august, Salvini a declarat, referitor la traficul de persoane din Europa de Est, că "există un import de sclavi din ţări comunitare: România şi Bulgaria".

Ministrul a reacţionat dur şi în cazul celor doi vârstnici din Italia torturaţi de un grup de români în oraşul Lanciano, la sfârşitul lunii septembrie. “ „Cei trei criminali care, așteptând să ne plătească pensiile, noaptea mergeau să fure, să bată și să mutileze. Sper că îl vor prinde curând și pe conaționalul lor care se ascunde, trebuie să plătească pentru tot ceea ce au făcut!”, a scris el atunci pe Twitter.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO