Revoltă scrisă pe garduri, în Ploiești. Ce îi nemulțumește pe localnici

Ultima actualizare: 07-07-2020 17:49

Revoltă scrisă pe garduri, în Ploiești. Locuitorii unui cartier de la marginea orașului și-au afișat nemulțumirile la drumul mare.

Oamenii sunt revoltați că nici în secolul 21 nu se pot bucura de un minimum de confort. Asfalt nu au pe străzi, nici apă curentă sau canalizare. Doar praf, buruieni și gunoaie la tot pasul. De zeci de ani, autoritățile le cer răbdare și încredere și nu le oferă decât promisiuni.

„Nu mai vrem gropi și noroi!”

Astfel de mesaje pot fi citite de toți cei care trec prin Mitică Apostol, un cartier al Ploieștiului ce pare încremenit în secolul trecut.

Rada Mitrea, ploieșteanca: „Amărâți, amărâți. Eu sunt din partea Brăilei, dar așa sărăcie ca aici, la Ploiești, nu am văzut. Aici, niciun primar, câți au fost, nu a făcut nimic”.

E rău când plouă, că e noroi, e rău și când e arșiță, căci praful se ridică în aer, spun cu amărăciune oamenii.

Cecilia Vladascau, ploieșteancă: „Nu e curățenie, nu e canalizarea. E numai cu șanțuri, măcar nu pune niște nisip, ceva, pietriș la autobuze. Plătim ca la oraș și impozite și toate”.

Sătui de așteptare, proprietarii caselor care se înșiruie de-a lungul unui drum național au hotărât să-și expună public nemulțumirile.

Mihail Fluorovici, ploieștean: „Ăsta este bulevardul Energiei, uitați-l ce frumos este. E bulevard? Aceasta primărie e de o nesimțire, nici nu am cuvinte să vă spun”.

Elena Caramarcu, ploieșteancă: „Noi așteptăm din '99 sau mai bine zis din '89. Ce? Păi, de toate, să avem și noi străzi când plouă, ferească Dumnezeu, apă curentă, gaze”.

Viceprimarul susține că a început lucrările de asfaltare: o stradă e gata și mai sunt bani pentru încă trei. Nu poate preciza însă câte străzi are cartierul în care locuiesc 2.000 de oameni.

Cristian Ganea, viceprimarul orașului Ploiești: „Este un cartier uitat de timp. Sunt sigur că au fost păcăliți oamenii ani de zile la rând”
Reporter: „De către cine?”
Cristian Ganea: „De către autoritățile locale”.
Reporter: „Și dumneavoastră sunteți de câțiva ani la primărie”.
Cristian Ganea: „Este adevărat, dar eu mă pot laudă cu partea mea”.

Localnicii sunt convinși că nici măcar alegerile locale nu-i vor determina pe edili să facă mai mult decât noi promisiuni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO